Data publicării:

Replica lui Florin Barbu pentru Rareș Bogdan: Ar trebui să citească documentele din Consiliile de Miniștri și să facă lobby pe lângă instituțiile europene

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu (PSD), a declarat marți seară, faptul că spre deosebire de fostul premier Nicolae Ciucă căruia i-au trebuit 12 zile să oprească greva profesorilor, lui i-au trebuit doar două zile să ajungă la un consens cu fermierii și transportatorii.

Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a fost întrebat cum comentează declarațiile prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan care a spus, luni seară, că 'Nicolae Ciucă, în luna iunie a stat nu mai puțin de 12 zile în negocieri în cele din urmă a ajuns la încheierea grevei profesorilor' și  'cred că la fel trebuia să procedeze și domnul Barbu'.

'Am stat două zile în discuții, nu 12 ca domnul Ciucă și am rezolvat problemele fermierilor. Îi spun domnului Rareș Bogdan că suntem într-o coaliție. Este datoria și a europarlamentarilor să intervină pentru a solicita derogări, astfel încât fermierii români sa nu lase pârloagă 4% din teren.

Eu mi-am făcut datoria, din punctul meu de vedere. Domnul Rareș Bogdan ar trebui să citească documentele din Consiliile de Miniștri și să facă lobby pe lângă instituțiile europene. Acesta e mesajul meu către domnul Rares Bogdan, europarlamentar PNL, care face parte din aceeași coaliție cu PSD', a răspuns Florin Barbu, marți seară, la Antena 3 CNN.

Citește și - O nouă zi de proteste! Fermieri şi transportatori vor să blocheze Portul Constanţa Sud - Agigea

Protestele fermierilor şi transportatorilor continuă marţi seară, la Constanţa, pentru a patra zi consecutiv, ei începând să se deplaseze către Portul Constanţa Sud - Agigea. 

Protestatarii se mobilizează în principal prin intermediul reţelelor de socializare. Autoturisme şi autovehicule de mare tonaj se deplasează dinspre diverse localităţi, printre care Poarta Albă, Murfatlar, Valu lui Traian, Ovidiu, Cumpăna, Mangalia, 23 August, către porţile numerele 7 şi 9 ale Portului Constanţa Sud - Agigea, zone unde protestatarii au blocat accesul în portul maritim şi luni seară.

Potrivit unora dintre protestatari, pe drumurile către Portul Constanţa, inclusiv pe Autostrada Soarelui, sunt echipaje ale jandarmeriei şi poliţiei.

Pe reţelele de socializare sunt postate şi informări conform cărora premierul Marcel Ciolacu este 'mincinos' atunci când spune că 'creşterea accizei pe motorină este prinsă în PNRR'. Protestatarii nu vor să renunţe la acţiunea lor revendicativă, ei anunţând continuarea acesteia şi în weekend.

Citește și - Rareș Bogdan, despre fermieri: Zic o chestie care va naște valuri. Sunt naționalist, dar aș fi vrut să văd un singur steguleț UE pe tractoare!

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim vicepreședinte al PNL, a spus ce și-ar fi dorit să vadă pe tractoarele fermierilor protestatari.

'Doresc să spun acum o chestiune, care sigur va naște valuri sau va da știri. Eu nu am ascuns niciodată că sunt un naționalist. Iubesc România. Așa am fost educat de bunici, de părinți. M-am bucurat să văd atât de multe drapele ale României pe tractoare, în mâinile oamenilor. Acest lucru arată o apropiere, o conștientizare a valorilor naționale. Însă, în același timp, aș dori să afirm ceva. M-aș fi așteptat să văd un singur steguleț al Uniunii Europene, pe tractoare! Știți de ce? Pentru că din cele 3-4.000 de tractoare, care au manifestat zilele acestea pe șoselele României, 99,9% sunt cumpărate cu bani europeni.', a declarat Rareș Bogdan, luni seară, la Realitatea Plus, în cadrul unui interviu realizat de Anca Alexandrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel