Repartiția candidaților la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea 20 Noiembrie 2022: La domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
S-a finalizat repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea 20 Noiembrie 2022, organizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu cele 6 universități de medicină și farmacie.    

La domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs.

Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirugicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți, Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate.

Acest concurs ar putea fi organizat în mod extraordinar în prima jumătate a anului 2023.

La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 Noiembrie 2022. Absolvenții licențiați ai acestor facultăți au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidențiat și dobândirea titlului de specialist.

Rezidențiat 2022: 10.330 de candidați, înscriși la concurs. 3.636 de absolvenți vor concura la UMF „Carol Davila” din București

Anul acesta, pentru concursul de admitere în rezidențiat,care a fost organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, în centrul Expozițional ROMEXPO din Capitală, duminică, 20 noiembrie, s-au înscris 3.636 de absolvenți ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie.

La nivel național, examenul de rezidențiat organizat de Ministerul Sănătății s-a desfășurat în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara și a adunat la start 10.330 de candidați care și-au disputat șansele pentru ocuparea celor 5.634 de locuri și 231 de posturi scoase la concurs.

În centrul universitar București, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” au susținut concursul de intrare în rezidențiat cei mai mulți candidați, peste 35% din totalul candidaților înscriși la nivelul întregii țări (2.090 pentru domeniul medicină, 798 pentru domeniul medicină dentară și 748 pentru domeniul farmacie). La nivel național, pentru ocuparea celor 4.505 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină s-au înscris 5.965 de candidați, pentru cele 621 de locuri alocate domeniului medicină dentară, 2.159 candidați, în timp ce pentru cele 508 de locuri din domeniul farmacie s-au înscris 2.206 de concurenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel