Renault, Daimler, 500.000 de mașini în service. Probleme frâne
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Grupul auto francez Renault a anunțat miercuri că a rechemat în service aproape o jumătate de milion de vehicule mărcile Clio și Kangoo din cauza unor probleme la frâne care afectează și utilitara Citan a celor de la Mercedes, care este produsă la o uzină din Franța conform unui acord de cooperare între Renault și Daimler, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt de la Renault a precizat miercuri că procedura de rechemare, care a fost lansată luna trecută, a inclus aproximativ 402.000 de autoturisme subcompact Clio și 64.000 de utilitare Kangoo produse la uzina de la Maubeuge, nordul Franței.

În cazul autoturismelor Clio rechemarea vizează modelele produse în perioada februarie-aprilie și în cazul căror un element component instalat în mod greșit ar putea afecta sistemul de frânare. În cazul utilitarelor Kangoo, este vorba de a corecta instalarea în mod incorect a sistemului de frânare ABS. Renault precizează că aceste defecte nu au provocat niciun accident.

Separat, grupul auto german Daimler a confirmat că a decis să recheme în service utilitarele Mercedes-Benz Citan, care sunt asamblate tot la uzina de la Maubeuge din Franța, produse în perioada septembrie 2012-mai 2013. În Germania acțiunea vizează 6.597 de utilitare Mercedes-Benz Citan însă Daimler nu a oferit cifre cu privire la numărul vehiculelor vizate în întreaga Europă.

Utilitara Citan, o derivată a modelului Renault Kangoo, s-a dovedit a fi un vehicul cu probleme pentru Mercedes. În luna mai a anului trecut, Mercedes a rechemat în service 3.500 de exemplare vândute în Europa din cauza unor probleme la airbaguri după ce Citan a primit doar trei din cinci stele la testele de securitate derulate de NCAP (New Car Assessment Programme).

În anul 2010, Renault a pus la punct o alianță cu Daimler pentru a putea coopera în domeniul utilitarelor, vehiculelor mici și motoarelor. În cadrul acestei alianțe, anul trecut, 137.715 de vehicule au ieșit de pe liniile de asamblare ale uzinei Renault de la Maubeuge, dintre care 17.687 au fost Mercedes Citan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel