Renate Weber, despre carantinarea FORȚATĂ. „Dacă vă arăt, vă cutremurați”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Renate Weber
Renate Weber
Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit despre motivația sesizării de neconstituționalitate a carantinării.

Până la urmă, noi chiar am făcut o cercetare amplă. (...) Am cercetat toată Europa, cu informațiile de pe site-ul OMS. În afară de România, nimeni nu a internat persoanele asimtpomatice. Toată lumea le ține acasă, în izolare”, a spus Avocatul Poporului, la Antena 3.

Ce face restul Europei

În primul rând, trebuie să-i monitorizezi din punct de vedere al sănătății. Adică să aibă o linie la care să poată suna dacă apar simptome, poate își doresc să meargă la spital. Pe de altă parte, ca să fii sigur că oamenii nu ies din casă, există poliția care trece pe acolo, care verifică, așa se face și cu cei care vin din străinătate și intră în carantină.

Dar, a ține un spital blocat pentru că ții niște persoane care sunt sănătoase, dar infectate cu acest virus, este de neînțeles din punctul meu de vedere și repet, recomandările și de la OMS, și de la Centrul european, au spus același lucru. Că nu este necesară internarea lor”, a continuat Renate Weber.

De ce să-i privezi de libertate și să nu-i tratezi

Mai mult, să știți că avem în România un ordin al ministrului Tătaru care spune foarte clar că acestor pacienți asimptomatici nu trebuie să li se aplice tratamente. (...) Din 17 iunie, pe site-ul OMS există o recomandare cu privire la perioada de timp în care o persoană trebuie ținută în izolare. Se spune clar, 10 zile. Noi am ținut asimptomatici în spital 40, 50, 63 de zile. Dacă v-aș arăta ce petiții au venit la noi, vă cutremurați. Nu poți lipsi un om de libertate atât timp fără să-i dai tratament. Noi nu discutăm de cei care au nevoie de actul medical”, a explicat jurista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel