Remus Borza, despre candidații cu șanse la prezidențiale: M-a intrigat nu lucru. Nimeni nu a zis - video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Remus Borza FOTO AGERPRES
Remus Borza FOTO AGERPRES
Deputatul Remus Borza a dezvăluit ce și-ar fi dorit să audă până acum de la candidații pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni.

„În cele două luni de pre-campanie pentru alegerile prezidențiale, dar și în primele zile de campanie oficială, m-a intrigat un lucru: nu i-am auzit pe candidații cu șanse să acceadă în turul doi, și aici mă refer la Iohannis, Dăncilă, Paleologu, Barna și chiar Diaconu, folosind în discursul lor public cuvântul reformă. E nevoie, în al 12-lea ceas, să ne asumăm o reformă radicală și profundă a statului, a marilor sisteme publice. Spun de mult timp că nu mai putem aștepta, cum nici criza nu va aștepta după noi. Reforma sistemelor publice înseamnă sănătate, învățământ, administrație - cele trei mari găuri negre ale României. Sunt sisteme mamut, anacronice și mari consumatoare de resurse. România are nevoie de un președinte care să gireze procesul de reformă și modernizare a statului", a spus Remus Borza în platoul DCNews.

Ulterior, deputatul a făcut referire la sloganurile alese de Klaus Iohannis pentru campania electorală. „Sloganul lui Iohannis „Pentru o Românie normală" este unul inspirat. În urmă cu un an, am scris un editorial intitulat „Pentru o Românie normală". Vorbeam despre nevoia de normalitate, de politică și reformă în România. Toți românii tânjesc după normalitate. A ajuns să fie o valoare inspirațională într-o țară bântuită de crize, dispute, confruntări, conflicte, într-o țară în care întreaga retorică politică îndeamnă la intoleranță și ură.

Mai nou, a apărut pe bannere și „România pe primul loc". E sloganul manifestului pentru „Un nou început", lansat și publicat în toată presa pe 1 martie 2019, prin care anunțam proiectul politic Forța Națională. La finalul manifestului am scris: „Haideţi să aducem ROMÂNIA PE PRIMUL LOC! În inimile noastre şi prin victoriile ei!" Nu o să trec pe la casieria de la Cotroceni să cer drepturi de autor. Aș fi onorat și încântat ca cetățean, după terminarea campaniei și alegerea lui Iohannis pentru al doilea mandat, să treacă de la vorbe la fapte, pentru că, raportându-ne la ultimii cinci ani, nu a făcut nimic pentru a impune normalitatea în societatea românească", a mai spus Remus Borza.

 

VEZI ȘI: Forța Națională, mișcarea lui Borza care zdruncină scena politică

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel