Remedii rapide pentru răceală și gripă pe care le poți face acasă
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 30 noi 2022, 23:19
WhatsApp
Remedii rapide pentru răceală și gripă pe care le poți face acasă / Foto: Pixabay, de congerdesign
Remedii rapide pentru răceală și gripă pe care le poți face acasă / Foto: Pixabay, de congerdesign
În articol găsești mai multe remedii rapide pentru răceala și gripă pe care le poți face acasă.

Este perioada virozelor așa că mulți dintre noi ne putem trezi la un moment dat cu răceală sau gripă. Boala nu e plăcută, iar în unele situații, mai ales când nu ai timp de recuperare, trebuie să te pui rapid pe picioare. Există mai multe remedii naturale și rapide pentru a scăpa de răceală și gripă. Printre acestea sunt:

1. Supa de pui este o alegere excelență atunci când ești bolnav. Cercetările sugerează că savurarea unei farfurii de supă de pui cu legume, poate încetini mișcarea neutrofilelor din corp, scrie Realitatea.net.

2. Ghimbirul. Câteva felii de rădăcina de ghimbir proaspătă în apă clocotită pot ajută la calmarea tușei sau durerii în gât.

3. Mierea posedă o varietate de proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Mierea adăugată în ceaiul cu lămâie poate ușura durerea în gât.

4. Usturoiul conține compusul alicina, care poate avea proprietăți antimicrobiene. Adăugarea unui supliment de usturoi în dietă dvs. ar putea reduce severitatea simptomelor răcelii. 

Rafila, mesaj important pentru părinți: Sezonul virozelor, ușor decalat în acest an. Trebuie deschise ambulatorii de specialitate pentru pediatrie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că sezonul virozelor, în care ne aflăm, are un mic decalaj în acest an, precizând că pentru a reduce supraaglomerarea de la unităţile de primiri urgenţe trebuie dezvoltate ambulatorii de specialitate, în special pentru copii.

"Este sezonul virozelor. Nu este nimic neobişnuit. Este un anumit decalaj. Au început şcolile mai devreme. Trebuie să ne gândim cum să facem să luăm ca şi exemplu abordarea din pandemie, să încurajăm spitalele să deschidă ambulatorii de specialitate pentru pediatrie pentru că doar o mică parte dintre copii au nevoie de internare. Părinţii trebuie să aibă unde să meargă cu copiii lor, în centre ambulatorii cu pediatrie, dacă nu sunt disponibili medicii de familie, astfel încât să nu supraaglomerăm camerele de gardă. 75% dintre prezentările la primiri urgenţe au cod verde şi galben, deci nu sunt de fapt urgenţe care să aibă nevoie de intervenţie de la UPU", a spus ministrul Sănătăţii.

"Trebuie să le oferim ceva în contrapartidă. Nu au unde să se ducă, în weekend, seara, şi vreau să găsim o soluţie rapid, mai ales în oraşele mari, să poată să aibă acces la serviciile medicale nu neapărat în unităţile de primiri urgenţe. La Spitalul 'Grigore Alexandrescu' sunt 400 de prezentări zilnic, e vorba de supraaglomerare, Trebuie să găsim o soluţie rapidă şi o vom găsi, vom dezvolta ambulatorii de specialitate pentru populaţie, în general, şi pentru copii, în special", a adăugat Rafila.

Recomandarea ministrului este ca părinţii să nu îşi trimită în colectivitate copiii cu simptomatologie respiratorie şi să se adreseze medicului de familie. Totodată, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că la finalul lunii noiembrie vor sosi în ţară primele doze de vaccin anti-COVID-19 adaptat la variantele Omicron BA4 şi BA5 şi că se va vaccina cu doza a patra împotriva acestei boli.

"Pandemia de COVID-19 este o problemă la nivel global, dar manifestările din fiecare ţară sunt particulare. Noi avem între 200 şi 400 de cazuri pe zi, câteva decese. Au fost şi zile fără niciun deces. Este clar că, în acest moment, COVID-19 nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică în ţara noastră. Dar, ca orice viroză imprevizibilă din punct de vedere al evoluţiei, face să existe recomandarea vaccinării, mai ales că vine până la sfârşitul lunii vaccinul adaptat BA4, BA5, pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani sau pentru persoanele cu diverse boli cronice", a afirmat Rafila. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?