Relaxare restricții. Anunțul făcut de Boris Johnson, premierul din Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marea Britanie începe să ridice gradual restricţiile impuse pe perioada pandemiei de coronavirus. 

Regatul Unit a început luni relaxarea graduală a restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea COVID-19, elevii din şcolile primare putând să revină la cursuri în multe zone ale Angliei, cu respectarea strictă a regulilor de distanţare fizică, informează dpa, scrie Agerpres. 

Va fi un moment de bucurie şi uşurare pentru mulţi, a scrie pe Twitter premierul britanic Boris Johnson, care le-a cerut oamenilor să păstreze o distanţă de cel puţin 2 metri între ei şi să-şi spele mâinile des.

Regatul Unit este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, raportând până acum aproape 40.000 de decese cauzate de această boală, conform datelor oficiale.

Ucraina reia legăturile feroviare 



Pe de altă parte, după aproape opt săptămâni Ucraina a început luni să reia legăturile feroviare, după ce a redeschis deja metroul, centrele comerciale şi parcurile.

Pentru a reduce riscurile de contaminare în timpul călătoriilor, toţi pasagerii şi personalul trenurilor trebuie să poarte măşti. În toate trenurile, biletele au fost vândute doar pentru jumătate dintre locurile disponibile, pentru a putea asigura distanţarea fizică între pasageri.

În pofida acestei reluări parţiale, gara centrală din Kiev era luni practic goală, poliţia autorizând doar intrarea pasagerilor care deţineau bilete. La intrarea în gară pasagerilor li se ia temperatura, iar în gară sunt difuzate mesaje sonore privind obligativitatea purtării măştii şi respectarea distanţării fizice. Înainte de urcarea în vagoane, tuturor pasagerilor li se măsoară încă o dată temperatura corporală.

În luna mai, autorităţile de la Kiev au redeschis unele magazine şi transportul în comun, precum şi parcurile, terasele şi centrele comerciale. Până în prezent în Ucraina s-au înregistrat 24.012 de cazuri de COVID-19, dintre care 718 de cazuri mortale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel