Regula fermoarului, pe care nimeni nu o spune la școala de șoferi! Blocajele din trafic, istorie
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Pe lângă regulile de circulație, dacă șoferii ar respecta alte două reguli, ar face minuni, mai ales în traficul aglomerat din București, unde, în aproape toate intersecțiile se formează noduri și adevărate blocaje. 

”În principiu, când merg pe stradă, trebuie să respect reguli de circulație, dar, pe lângă regulile de circulație, mai sunt două feluri de reguli care trebuie respectate: de conducere defensivă și reguli de bun simț. Toate trei respectându-le ajungem la accidente zero.” spune Titi Aur. 

”Regulile de conducere defensivă sunt câteodată opuse regulilor de circulație. O să vă dau un exemplu: intersecție aglomerată, unii vin dintr-o parte, unii din altă parte, cei din partea dreaptă în cazul acesta au cedează trecerea, pierd prioritatea, nu cu semafor. Conform regulilor de circulație, cei care sunt pe artera fără prioritate, dacă artera cu prioritate este aglomerată, pot să oprească mașina, să plece acasă două-trei ore, pentru că artera este blocată, conform regulilor de circulație. Conform regulilor de conducere defensivă, se aplică regula fermoarului care în Germania e regulă de circulație și care spune așa: când trebuie să intrăm de pe două artere sau de pe două benzi pe o bandă și unii au prioritate, unii nu au prioritate, dar este aglomerat, trece unul dintr-o parte, unul dintr-o parte. Nu le-a spus nimeni la școala de șoferi, nu există, se predă doar la cursurile de conducere defensivă.” a spus Titi Aur, pentru DCNews

Vezi mai mult în video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel