Data publicării:

Regula de aur când cumperi fructe. Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit dezvăluie cele mai importante două aspecte

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Nutriționistul Cristian Mărgărit arată care este cea mai bună dietă și la ce să fim atenți când alegem fructele pe care să le consumăm. 

Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit spune că ”o dietă sănătoasă este o dietă care urmează anotimpurile”, respectiv să mâncăm alimente locale și de sezon. ”Sunt mai ieftine, bogate nutritiv și avem foarte multe rețete tradiționale care se pretează la această bogăție de fructe și legume din piață și magazine” precizează nutriționistul. 

În contextul prezentării fructelor de sezon, Cristian Mărgărit a subliniat un aspect extrem de important: ”Este important ca orice fruct să fie cât mai mic și cât mai colorat. Acest lucru înseamnă mai mulți oxidanți, mai multe vitamine, minerale raportate la caloriile cu care vin acestea”. Toate fructele conțin zaharuri, inclusiv zahăr, fructoză, glucoză, iar o cantitate prea mare înseamnă un aport caloric mare și îngrășare. Totuși, ”toate studiile arată că un consum mai mare de fructe este asociat cu o sănătate mai bună”, scăzând riscul de diabet, cancer, boli cardiovasculare. 

Dincolo de fructele de sezon, nutriționistul recomandă rădăcinoasele. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel