Regiunile îşi pot găsi singure un nume la şase luni de la înfiinţare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
harta2
harta2

Emil Boc a spus că una dintre variantele de lucru pentru "botezul" regiunilor româniei este ca numele acestora să fie decis la nivel local, în şase luni de la formarea regiunii.

Autorităţile vor ca în urma comasării judeţelor să lase mână liberă regiunilor să-şi găsească o denumire. Premierul Emil Boc a anunţat că în acest sens există o variantă de lucru conform căreia fiecare regiune va putea să-şi găsească o denumire în cel mult şase luni de la reorganizare, scrie realitatea.net.

"Ne-am gândit să vă dăm un pic de bătaie de cap suplimentară. Dacă la început comasarea judeţelor să se facă pe denumirea actuală a regiunii, lăsând după aceea judeţului nou creat să-şi stabilească denumirea aşa cum apreciază cel mai bine. E una dintre variantele de lucru, a spus Emil Boc.

"Nu trebuie Bucureştiul, după părerea mea, să stabilească judeţul care va cuprinde cele cinci judeţe care sunt astăzi în regiunea de nord-vest. Nu cred că este treaba Bucureştiului să spună cum se va numi acest judeţ. Putem să o facem, însă anul viitor vor avea loc alegeri pentru consiliul judeţean nou creat, dacă reuşim această reformă administrativă. După ce se alege acest nou consiliu judeţean mare, el se adună şi stabileşte denumirea judeţului, iar noi validăm la Bucureşti decizia prin hotărâre de Guvern", a declarat primul-ministru, săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni la postul public de radio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel