Regina unei națiuni africane a murit la o lună după ce a urcat pe tron
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Regina comunității Zulu din Africa de Sud a dececedat la o lună după ce a preluat tronul. Aceasta era regent al tronului, soțul său murind în urmă cu o lună. 

Familia regală Zulu a anunțat decesul reginei lor, Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, la doar o lună după ce a urcat pe tronul țării. Regina, în vârstă de 65 de ani a devenit liderul interimar al celui mai mare grup etnic din țara sa, după moartea soțului său, regele King Goodwill Zwelithini. 

Primul ministru al reginei a declarat presei sud africane că moartea acesteia a luat prin surprindere pe toată lumea. Un succesor al grupului etnic de 11 milioane de oameni nu a fost încă desemnat, relatează BBC

”Suntem șocați și îndurerați să anunțăm din partea Familiei Regale moartea Majestății Sale, Regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, regent al națiunii Zulu”, a anunțat prințul Mangosuthu Buthelezi, citat de un comunicat al primului ministru. În același comunicat, prințul a dorit să ofere asigurări că nu va exista un vacuum de putere. 

În urmă cu o săptămână, regina a fost internată în spital, însă nu s-a precizat ce boală sau ce probleme de sănătate avea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel