Regina Elisabeta a II-a nu va participa la Conferința ONU privind schimbările climatice
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 27 oct, 03:32
WhatsApp
Regina Elisabeta a II-a / Imagine de WikiImages de la Pixabay
Regina Elisabeta a II-a a renunțat, în urma unei recomandări medicale, să participe la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP26). 

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, a renunţat cu regret să participe la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), în urma unei recomandări medicale de a se odihni, a anunţat, marţi, Palatul Buckingham, la mai puţin de o săptămână după o noapte de spitalizare a suveranei britanice, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În urma unei recomandări de a se odihni, regina îndeplineşte sarcini uşoare la Castelul Windsor. Majestatea Sa a decis cu regret să nu se deplaseze la Glasgow pentru a participa la recepţia organizată cu prilejul COP26, luni, 1 noiembrie, a indicat Palatul într-un comunicat.

Majestatea Sa este dezamăgită că nu poate participa la recepţie, dar se va adresa delegaţilor reuniţi printr-un mesaj video înregistrat, a adăugat Palatul.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, cel mai vârstnic monarh din lume şi totodată suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, a petrecut săptămâna trecută, noaptea de miercuri spre joi, în spitalul londonez King Edward VII din cauza unei afecţiuni a cărei natură nu a fost neprecizată, dar care nu are legătură cu COVID-19.

G Ad:

În ziua următoare, regina a revenit la Castelul Windsor pentru odihnă şi câteva activităţi uşoare, a precizat biroul de presă de la Palatul Buckingham. Regina Elisabeta a II-a, care este şef de stat în 15 ţări şi teritorii, inclusiv în Australia, Canada şi Noua Zeelandă, şi va sărbători în 2022 împlinirea a 70 de ani de când a urcat pe tronul Regatului Unit, este renumită pentru sănătatea ei robustă şi continuă să participe la numeroase angajamente publice oficiale.

Cu toate acestea, suverana britanică a fost nevoită să îşi anuleze o vizită oficială în Irlanda de Nord săptămâna trecută, după ce medicii casei regale i-au recomandat să se odihnească pentru câteva zile. 

VEZI ȘI: Regina Elisabeta, REVOLTATĂ. A REFUZAT un premiu pentru vârstnici: Nu crede că îndeplineşte criteriile. Avem vârsta pe care o simţim!

VEZI ȘI: Cele DOUĂ motive pentru care Regina Elisabeta nu va ABDICA în favoarea Prințului Charles: Absolut NICIODATĂ

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro