Regina Elisabeta a II-a, mesaj pentru fotbalistele Angliei, după victoria în finala EURO 2022: Inspiraţie pentru fete şi femei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Anglia a câştigat EURO 2022 la feminin. Regina Elisabeta a II-a a avut un mesaj pentru leoaice. 

Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii a salutat succesul naţionalei feminine de fotbal a Angliei la EURO 2022, ca o inspiraţie pentru fetele şi femeile din toată naţiunea, transmite DPA.

Anglia a câştigat titlul european, duminică, pe Wembley, în faţa a 87.000 de spectatori, între care şi Ducele de Cambridge, după ce a învins în finală Germania ( 2-1), după prelungiri, acesta fiind primul mare succes al unei reprezentantive engleze după titlul mondial masculin cucerit în 1966, tot în faţa unei selecţionate germane.

Cele mai calde felicitări din partea mea şi a celor din familia mea merg spre voi pentru că aţi câştigat Campionatul European. Este o realizare semnificativă pentru întreaga echipă, inclusiv staff-ul vostru tehnic. Campionatul şi performanţa voastră îşi merită pe bună dreptate laudele. Cu toate acestea, succesul vostru merge dincolo de trofeul pe care l-aţi câştigat pe merit. Aţi dat cu toate un exemplu care va fi o inspiraţie pentru fete şi femei astăzi şi pentru generaţiile viitoare. Sper că veţi fi la fel de mândre de impactul pe care l-aţi avut asupra sportului vostru, aşa cum sunteţi de rezultatul de astăzi, a spus Regina Elisabeta a II-a într-un comunicat.

Premierul Boris Johnson, care a urmărit meciul acasă alături de băieţii lui Wilfred şi Romy, a lăudat naţionala feminină pentru succesul lor uimitor. El a postat pe Twitter următorul mesaj: Fotbalul a venit acasă! O victorie uimitoare a Leoaicelor. Felicitări uriaşe pentru Sarina, Leah şi întregii echipe. Terenurile de fotbal din toată ţara vor fi umplute ca niciodată de fete şi femei inspirate de triumful vostru.

În finala de pe Wembley, englezoaicele au deschis scorul prin Ella Tone (62), însă Germania a restabilit egalitatea prin Linda Magull (79). Gazdele au marcat golul victoriei în a doua repriză de prelungiri a finalei, prin Chloe Kelly (110).

Germania este deţinătoarea recordului de titluri la Europeanul feminin, cu opt titluri cucerite, ultimul în 2013, scrie Agerpres.

În finala EURO Women's 2022, arbitrată de Kterina Monzul din Ucraina, au evoluat echipele:
Anglia: Earps - Bronze, Bright, Williamson, Daly (Greenwood, .88) - Stanway (Scott, 88), Walsh, Kirby (Toone, 55) - Mead (Kelly, 64), White (Russo, 56), Hemp (Parris, 120).

Germania: Frohms - Gwinn, Hendrich, Hegering (Doorsun, 103), Rauch (Lattwein, 113) - Magull (Dallman, 91), Oberdorf, Dabritz (Lohmann, 73) - Huth, Schuller (Anyomi, 67), Brand (Wassmuth, 46).

Cea mai bună întrebare pentru Răzvan Burleanu legată de România

România nu a participat la turneul final, după ce în calificări a terminat pe locul al treilea grupa cu Belgia, Elveţia, Croaţia şi Lituania. 

Naţionala României a fost învinsă cu 6-1 şi 1-0 de Belgia, cu 6-0 şi 2-0 de Elveţia. Pe Croaţia şi Lituania, fetele noastre le-au învins în dublă manşă, cumulând doar 12 puncte. 

Se naşte, astfel, o întrebare. Dacă reprezentanţii fotbalului feminin votează de fiecare dată cu Răzvan Burleanu, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, iar acesta îşi datorează funcţia şi acestor voturi, de ce România nu este cea mai bună din lume la acest sport? Sau măcar în top 3? În schimb, naţionala de fotbal feminin vede turneele finale precum cea de fotbal masculin: la televizor! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel