Regimul pe grupe de sânge. Bilic: Este o mare vrăjeală!
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce regimul în funcție de grupa de sânge "este o mare vrăjeală!".

"Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală. A fost la modă în anii '90 și multe vedete de la Hollywood, printre care Demi Moore și Elizabeth Hurley, l-au urmat. Este vorba de regimul bazat pe grupele de sânge. Inventat de naturopatul american Peter d’Adamo, regimul promitea un slăbit eficient și scăderea riscului de boli cronice dacă consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine. Specialistul afirma că metabolismul și reacția organismului la mâncare este diferită de la o grupă la alta.

Persoanele cu grupa 0 sunt considerate vânători și pot mânca mai multe proteine, dar trebuie să reducă cerealele și produsele lactate. Cei cu grupa A sunt agricultori și vor pune accentul pe cereale, legume și fructe, iar lactatele și carnea roșie vor fi eliminate.

Cei cu grupa B sunt considerați echilibrați și au de eliminat porumbul, grâul leguminoasele boabe și carnea de pui. În schimb, au chimie bună cu produsele lactate, carnea, ouăle și legumele verzi.

În grupa AB avem oamenii moderni, care îmbină stilurile vegetarian și carnivor moderat. Pentru ei se recomandă lactate, fructe de mare și legume, iar carnea roșie cu moderație.

Deși cartea lui Adamo a fost vândută în mai mult de 7000 de exemplare și tradusă în 52 de limbi, la baza acestor afirmații nu a existat nicio demonstrație științifică. Printre cei care au contestat teoria lui Adamo a fost și un grup de cercetători canadieni care au făcut un studiu pe 1455 de participanți. Timp de o lună, aceștia au urmat dieta potrivită fiecărei grupe de sânge, însă rezultatele au fost identice cu rezultatele obținute printr-o cură de slăbire obișnuită.

Felul în care o persoană reacționează la un regim nu are nicio legătură cu grupa lui de sânge, ci cu capacitatea de a respecta o dietă săracă în calorii, cu conținut redus de zahăr și grăsimi. Cu alte cuvinte, orice cură de slăbire funcționează, dacă te ții de treabă! Nu grupele de sânge sunt secretul, ci moderația și abținerea de la mâncare. Nu vă amăgiți! Din zahăr, făinoase și grăsime ne îngrășăm cu toții, indiferent de grupa de sânge", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

- Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel