Data publicării:

Regele Suediei, dezamăgit de abordarea pandemiei de COVID-19: Am eșuat

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Regele Suediei, Carl al XVI-lea Gustaf, se declară dezamăgit de modul în care țara sa a abordat pandemia de coronavirus.

Regele suedez Carl al XVI-lea Gustaf a descris anul 2020 ca fiind un an „teribil” și a declarat că strategia națională pentru coronavirus a eșuat. Suedia a fost criticată la scară largă pentru abordarea diferită în tratarea pandemiei, mai ales pentru faptul că nu a impus obligativitatea purtării măștii.

Totuși, Suedia a înregistrat aproape 350.000 de cazuri și peste 7.800 de decese.

Regele Carl al XVI-lea Gustaf, mesaj dureros

 

"Cred că am eșuat. Avem un număr mare de oameni care au murit și este îngrozitor", a spus Regele Suediei

„Suedezii au suferit enorm în condiții dificile. Mă gândesc la familiile care nu au putut să-și ia rămas bun de la membrii decedați. Cred că este o experiență dură și traumatică să nu poți spune un la revedere" a mai spus acesta.

În loc să se bazeze pe sancțiuni legale, Suedia a făcut apel la sentimentul de responsabilitate și datorie civică al cetățenilor și a emis doar recomandări. Pe lângă asta, Suedia nu a impus niciodată o carantină la nivel național, iar majoritatea școlilor, barurilor și restaurantelor au rămas deschise. Cu toate acestea, unor școli secundare li se cere acum să treacă la un sistem educațional online. 

Potrivit unui raport oficial publicat la începutul acestei săptămâni, strategia a eșuat. Peste 90% din decesele cauzate de COVID-19 au fost în rândul celor cu vârsta de peste 70 de ani și aproape jumătate din totalul deceselor provocate de coronavirus au fost în cămine de bătrâni, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel