Regele Mihai, înmormântare. Sorin Dumitrescu, mesaj DUR: ”Se grăbesc să scape de Rege. E o golănie!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Regele Mihai
Regele Mihai
Pictorul Sorin Dumitrescu, un apropiat al Casei Regale, a vorbit despre moartea Regelui Mihai și ceea ce se întâmplă în actuala clasă politică, caracterizând dur sistemul politic, considerând republica o continuare a ”golăniei”.

Încă din 1866 România s-a indentificat cu monarhia. Mai în trecut, Principatele Române au fost conduse de domnitori. Situația avea să se schimbe brutal în 30 decembrie 1947 când Regele Mihai I este forțat să abdice de comuniști care instaurează republica, fără un referendum. Forma republicană de guvernământ continuă și astăzi.

Sorin Dumitrescu face o analiză dură și consideră că ”e o continuare a golăniei care a durat atât vreme după alungarea Regelui. Golănie (nr. - republica)...Iar această golănie se păstrează în continuare în România de astăzi sub diverse forme în care e atrasă și intelectualitatea, drept pentru care, dacă ne uităm în jur, oamenii raționali sunt din ce în ce mai puțini.

Restul s-au smintit fiindcă sunt vremuri în care poți să schimbi statutul social. Din lingău poți deveni ministru, etc. Ceea ce se întâmplă în jurul nostru în permanență”, a precizat pictorul la DC News Live.

În ceea ce privește pregătirile pentru înmormântarea Regelui Mihai, Sorin Dumitrescu consideră că ”e o hărnicie oficială ca să scape mai repede de Rege, să-l ducă la Curtea de Argeș”. Acesta a mai adăugat că ”Regele a stat ghimpe pentru mulți”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel