Groapa de la Slănic se apropie de locuințele oamenilor. Deja a început să înghită copacii de pe margine
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Caătură video Facebook Catalin Dinulescu
Foto: Caătură video Facebook Catalin Dinulescu
În Slănic, pe strada 23 August, situația continuă să fie critică, după ce săptămâna trecută terenul s-a surpat la aproximativ 15 metri distanță de primele locuințe.

Ultima informare oficială a autorităților cu privire la situație a fost transmisă sâmbătă dimineața de către biroul de presă al Prefecturii Prahova, care a precizat că nu s-au înregistrat diferențe semnificative în ceea ce privește tasarea terenului față de măsurătorile anterioare.

Trecătorii prahoveni au făcut poze la locul incidentului, arătându-se faptul că groapa continuă să se lărgească, înghițind copacii de pe marginea trotuarului.

Cu atât mai mult, pericolul este dat de amplasamentul locuințelor, acestea fiind la doar câțiva metri de groapa recent formată.

La solicitarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), sâmbătă, 27 aprilie, o echipă de cercetători ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului s-a deplasat la Slănic. Aceștia monitorizează zona străzii afectate de surpare folosind drone dotate cu echipamente speciale și trei stații seismice, pentru a observa mișcările pământului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel