Regele Mihai I, mesaj emoționant de condoleanțe pentru Nelson Mandela
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
regele_mihai_1
regele_mihai_1

Regele Mihai I al României transmite că a aflat cu multă tristețe despre decesul lui Nelson Mandela, "un om care a stat în fața ororilor timpului".

Fostul președinte sud-african a murit, joi, la vârsta de 95 de ani, din cauza unei infecții pulmonare recurente.

"Am aflat cu multă tristeţe despre trecerea la cele veşnice a lui Nelson Mandela, om de Stat plămădit din virtuţi rar întâlnite în lumea puterii de astăzi. Nelson Mandela a stat drept în faţa ororilor timpurilor Războiului Rece, plătind cu suferinţă fizică şi morală pentru credinţa sa în libertatea omului şi dreptul său la demnitate", a declarat Regele Mihai I.

"Cu credinţă şi altruism, el şi-a iertat călăii, iar pentru aceasta a trebuit să îndure uneori dezaprobarea aliaţilor. Nelson Mandela a trăit aproape un secol, dăruindu-ne un exemplu de constanţă şi durată a iubirii de dreptate. Dumnezeu să-l odihnească acum în pace!", a mai spus Regele Mihai I, în mesajul său, care este datat vineri, 6 decembrie, Palatul Elisabeta.

Simbol al luptei pentru drepturile omului și libertate, Mandela, primul președintele de culoare al Africii de Sud, va fi înmormântat pe 15 decembrie, în satul său, unu. Președintele Zuma a anunțat că Mandela va fi omagiat printr-o ceremonie organizată pe 10 decembrie pe stadionul din Soweto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel