Regele Malaeziei a cerut o anchetă pentru vânzarea unor șosete. Inscripționarea a stârnit un scandal pe rețelele de socializare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află ce era inscripționat pe șosete. 

Regele Malaeziei a solicitat o anchetă după ce a criticat o reţea locală de supermarketuri pentru vânzarea unor șosete inscripţionate cu numele "Allah".

"Ar trebui întreprinsă o acţiune severă împotriva oricărei părţi găsite vinovată după ancheta autorităţilor", a scris pe Facebook Ibrahim Sultan Iskandar, regele Malaeziei, investit în luna ianuarie.

Malaezia este o monarhie constituțională, unde islamul este religia oficială. Capii familiilor conducătoare din cele nouă vechi regate ale ţării îl aleg pe unul dintre ei la fiecare cinci ani pentru a deveni rege.

Musulmanii constituie peste două treimi din populaţia de 34 de milioane de locuitori a ţării.

Subiecte sensibile

Atenționarea regală neobișnuită a solicitat malaezienilor să cultive armonia socială și să se abțină de la discutarea unor subiecte sensibile precum religia, originea etnică sau monarhia.

Într-un magazin care aparține lanţului KK Super Mart au fost puse la vânzare șosete care aveau inscripţionat cuvântul "Allah". Fotografii au fost distribuite pe rețelele de socializare foarte repede, stârnind un scandal. Musulmanii au considerat ofensatoare vânzarea acestui produs, mai ales în timpul Ramadanului.

"Luăm problema în serios. A fost întreprinsă o acţiune imediată pentru a opri vânzarea şosetelor în cauză", a transmis KK Super Mart într-un comunicat.

Xin Jian Chang, furnizorul șosetelor a transmis scuze explicând că "şosetele problematice făceau parte dintr-o încărcătură mai mare de 18.000 de perechi" comandată de o companie cu sediul în China.

"Contrar informaţiilor iniţiale, s-a confirmat că doar cinci perechi de şosete purtau cuvântul disputat", a precizat furnizorul, conform Agerpres care citează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel