Regele Charles al III-lea, în România. Va fi pentru prima dată când un monarh britanic ne vizitează țara
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 02 iun 2023, 07:19
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Regele Charles al III-lea urmează să fie primit, vineri, de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.  

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii o să fie primit astăzi, vineri, 2 iunie, la ora 15.30 la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Administrației Prezidențiale, ceremonia de primire oficială va fi urmată de o întrevedere tete-a-tete a celor doi. După aceea urmează o recepție cu alte autorități ale statului, înalți clerici, reprezentanți ai societății civile și ai corpului diplomatic, unde au fost invitate peste 200 de persoane.

Monarhul britanic va sta în România cinci zile, deși două erau estimate oficial, la începutul pregătirilor. Este prima vizită externă de după Încoronare și a doua de când este monarh - prima vizită a avut loc în Germania.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare

"Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private", a spus ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, pentru Agerpres.

"Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată.

Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita - n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare", a adăugat Andrew Noble.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?