Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE. Cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Catedrala St Giles din Edinburgh. Procesiunea a fost condusă de Regele Charles al III-lea, alături de frații săi/ video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Profilul Regelui Charles. Filip Iorga: Ar putea fi primul care să vorbească despre traumele colonialismului. Charles e diferit, nu poate fi urât nici de progresiști / Facebook, Royal Family
Profilul Regelui Charles. Filip Iorga: Ar putea fi primul care să vorbească despre traumele colonialismului. Charles e diferit, nu poate fi urât nici de progresiști / Facebook, Royal Family

Când Regina a vizitat pentru prima dată Scoția, ca suverană, în 1953, orașul Edinburgh a fost plin. Astăzi, aproape 70 de ani mai târziu, oamenii s-au înghesuit din nou pe străzi pentru a-și lua rămas bun. Sicriul Reginei va fi condus într-o mașină de pompe funebre pe Royal Mile, în prezența copiilor fostului monarh.  

UPDATE- Procesiunea Reginei a ajuns la destinație - Catedrala St Giles, unde sicriul regretatului monarh se va odihni timp de 24 de ore înainte de a pleca spre Londra.

Înainte de aceasta, totuși, va avea loc o slujbă de mulțumire care se preconizează că va dura aproximativ o oră.

Regele Carol al III-lea, care a condus călătoria emoționantă, și cei trei frați ai săi se vor îndrepta în curând în catedrală - la fel ca Camilla, Regina Consort, Sophie, Contesa de Wessex și viceamiralul Sir Tim Laurence.

În interiorul Catedralei St Giles, sicriul Reginei a fost transportat de membrii Regimentului Regal al Scoției și așezat pe catafalc - cadrul de lemn care susține sicriul.

Sicriul este realizat din stejar englezesc și căptușit cu plumb - o alegere tradițională de design pentru membrii familiei regale.

Prințul Philip, soțul Reginei, a fost înmormântat într-un sicriu similar, anul trecut.

Coroana Scoției a fost acum plasată pe sicriul Reginei, la Catedrala St Giles din Edinburgh.

Din punct de vedere istoric, coroana a fost folosită în ceremonii pentru a reprezenta prezența suveranului.

Coroana a fost plasată pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a de către Alexander Douglas-Hamilton, al 16-lea duce de Hamilton și va rămâne acolo în timp ce mii de scoțieni își vor aduce un ultim omagiu.

Se așteaptă ca mulțimi mari să viziteze catedrala, unde celor îndoliați li se va permite să treacă pe lângă sicriul Reginei.

După aceea, coroana va fi returnată la Castelul Edinburgh - unde este de obicei expusă.

Realizată din aur, argint și pietre prețioase, coroana este piesa centrală a colecției Honors of Scotland - din care fac parte cele mai vechi bijuterii ale coroanei din Marea Britanie și printre cele mai vechi din Europa.

Știrea inițială:

Regele Charles și cei trei frați ai săi, Prințesa Regală, Contele de Wessex și Ducele de York, i se vor alătura în procesiune, alături de soțului Prințesei Anne, viceamiralul Sir Tim Laurence.

O mașină în spatele lor îi va transporta pe Camilla, Regina Consort și Sophie, Contesa de Wessex, soția Prințului Edward. Slujba va avea loc la catedrală odată cu sosirea sicriului Reginei.

Prințul Andrew nu este îmbrăcat în uniformă militară la procesiune. În ultimii ani, figura regală a trecut prin mai multe ostracizări, după ce a fost acuzat de pedofilie.

Surse ale publicației The Guardian au transmis înainte de cortegiul funerar că ducele de York nu va purta uniformă la evenimentele ceremoniale în timpul perioadei de doliu pentru mama sa, decât la veghea finală din Westminster Hall, ca semn special de respect.

Mii de oameni s-au adunat de-a lungul Royal Mile, sperând să zărească sicriul Reginei, purtat de-alungul inimii Edinburghului.

Sicriul Reginei este drapat cu Standardul Regal din Scoția și îmbrăcat cu o coroană de flori constând din trandafiri albi, frezii albe, crizanteme albe, erica albă uscată de la Balmoral, rozmarin, hebe și pittosporum.

Câțiva membri ai publicului au fost auziți strigând „Dumnezeu să binecuvânteze Regina” în timp ce mașina de pompe funebre călătorea pe Royal Mile din Edinburgh.

Alții au aplaudat în timp ce procesiunea își croia drumul spre catedrala St Giles.

Youtube video image

 

Imagini rare. Familia Regală s-a reunit. William, Harry, Kate şi Meghan, împreună la Castelul Windsor

William și Kate au fost surprinși alături de Harry și Meghan la Castelul Windsor.

Prinţul şi Prinţesa de Wales, William și Kate, au fost însoţiţi de Ducele şi Ducesa de Sussex, Harry și Meghan, într-o plimbare la Castelul Windsor, fiind primul lor angajament sub noile lor titluri, informează Agerpres, citând PA Media/dpa.

Prinţul William, moştenitorul coroanei, şi fratele său Harry, împreună cu soţiile lor, Kate şi Meghan, toţi în ţinute de doliu, au stat împreună sâmbătă după-amiază la porţile Castelul Windsor pentru a se întâlni cu mulţimea adunată pentru a aduce un omagiu regretatei Elisabeta a II-a.

Harry şi Meghan s-au alăturat lui William şi Kate în public împreună pentru prima dată de la Ziua Commonwealth-ului, pe 9 martie 2020. O sursă regală a declarat că William, noul Prinţ de Wales, i-a cerut fratelui său şi soţiei sale să li se alăture pentru a vedea florile şi mesajele oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel