Regele Charles al III-lea, coincidență interesantă cu planta lui preferată și România - Delphinium, „nemțișor”
Regele Charles al III-lea a manifestat un deosebit interes pentru România.
Majestatea Sa, un admirator al României şi în special al Transilvaniei, ne-a vizitat frecvent ţara, implicându-se în păstrarea patrimoniului cultural românesc, achiziţionând şi restaurând mai multe case vechi din mediul rural, salvându-le, astfel, de la distrugere. În prezent, deţine mai multe proprietăţi în ţara noastră.
Regele Charles a venit în România pentru a-și descoperi originile saxone. De aceea, el a venit în Transilvania - pentru că acolo erau sașii. Dar ce legătură are acest lucru cu planta sa preferată, Delphinium? Faptul că, în limba română, se traduce „nemțișor”, adică ne duce cu gândul la nemții din Transilvania și originile saxone pe care și le căuta Regele în România. Planta va face parte și din decorul de la încoronare.
La 2 iunie 2015, a fost lansată Fundaţia Prinţul de Wales România, o organizaţie caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România. Fundaţia face parte din The Prince's Charities Group şi are sediul în satul Viscri, din judeţul Braşov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO. Preşedinţia României i-a conferit, la 29 martie 2017, Ordinul Naţional "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume".
VEZI ȘI: Cum arată casele Regelui Charles din România. Cum a ales Viscri, Micloșoara și Valea Zălanului, locurile care-ți taie răsuflarea. Povestea drumului Regelui pe dealurile din Transilvania - https://www.dcnews.ro/cum-arata-casele-regelui-charles-din-romania-cum-a-ales-viscri-miclosoara-si-valea-zalanului-locurile-care-ti-taie-rasuflarea-povestea-drumului-regelui-pe-dealurile-din-transilvania_914822.html
La 6 mai 2023, Charles al III-lea va fi încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, alături de regina consoartă Camilla, în cadrul unei ceremonii găzduită de Westminster Abbey, după ce la 10 septembrie 2022, a fost proclamat rege de către Consiliul de Ascensiune. Regina Elisabeta a II-a (1952-2022) a murit la reşedinţa sa de la Balmoral, Scoţia, la 8 septembrie 2022.
Regele Charles al III-lea va participa la 17 iunie 2023, la puţin peste o lună de la ceremonia de încoronare, la parada anuală ocazionată de celebrarea aniversării sale, potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham, preluat de agenţiile internaţionale de presă. Potrivit unei tradiţii de secole, suveranii britanici îşi sărbătoresc zilele de naştere de două ori: în particular, în ziua aniversării şi în cadrul unei ceremonii oficiale, organizată în iunie, atunci când condiţiile meteo sunt favorabile petrecerilor în aer liber. Ceremonia "Trooping the colour" va reuni 1.400 de soldaţi, 200 de cai şi 400 de muzicieni şi se va desfăşura, conform tradiţiei, între Palatul Buckingham şi Horse Guards Parade. Parada se încheie, de obicei, cu o paradă aeriană la care asistă familia regală de la balconul Palatului Buckingham.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News