Regele Charles al III-lea  a  anunţat că va face concedieri în rândul personalului de la Clarence House
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Personalul care s-au aflat în slujba Regelui Charles al III-lea în perioada cât a fost moştenitorul tronului britanic au fost înştiinţaţi că ar  putea să-și piardă slujbele, relatează Reuters.

Activitatea de la Clarence House, reședința londoneză a regelui Charles al III-lea și a reginei consoartă Camilla, timp de decenii, a încetat, fiind demarat un proces de consultare a angajaţilor referitor la reduceri de personal, a anunțat un purtător de cuvânt.

Regele Charles al III-lea urmează să se  mute, împreună cu regina consoartă Camilla,  în principala reşedinţă oficială a suveranului, respectiv Palatul Buckingham.

Angajaţii noştri au oferit un serviciu îndelungat şi loial şi, deşi câteva concedieri vor fi inevitabile, lucrăm insistent pentru a identifica roluri alternative pentru un număr cât mai mare din angajaţi, a explicat purtătorul de cuvânt.

Printre persoanele care urmează să fie concediate se află  secretari, angajați de la biroul de finanțe, de la echipa de comunicare și personalul casnic, după ce unii dintre aceştia au muncit acolo timp de decenii. Ei au primit vestea chiar în timpul slujbei de la Catedrala St Giles din Edinburgh.

Vezi și: Camilla, de la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă. Stră-străbunica ei a fost amanta Regelui Edward al VII-lea. Cum a folosit Alice Keppel bărbații pentru a urca pe scara socială

The Public and Commercial Services Union a condamnat decizia de a anunţa reduceri de personal în timpul perioadei de doliu şi a etichetat-o ca fiind nemiloasă.

Deşi sunt sunt de aşteptat anumite schimbări în reşedinţe în contextul modificărilor rolurilor în familia regală, amploarea şi viteza cu care au fost anunţate sunt extrem de crude, a precizat secretarul general al sindicatului, Mark Serwotka.

Toţi angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii sporite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel