Refugiat ucrainean, mesaj către autorităţile din Tulcea: ”Nu credeam să găsesc aşa ceva peste braţul Chilia”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Jurnalistul Val Vâlcu și invitatul său, Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu
Jurnalistul Val Vâlcu și invitatul său, Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu
Preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a spus ce mesaj a avut un refugiat ucrainean către autorităţile din Tulcea, după ce a intrat în România. 

În emisiunea  transmisă luni de către DC NewsTv, invitatul jurnalistului Val Vâlcu a fost președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Întrebat dacă este pregătit județul Tulcea să facă față exodului de refugiați din zona Odessa, Horia Teodorescu a declarat: 

”Noi cred că, până acum, am dovedit că suntem pregătiți, suntem foarte bine organizați, chiar dacaă am fost luați prin surprindere de acest conflict,toate autoritățile care au venit la Tulcea și au văzut punctul de trecere al frontierei au văzut că autoritățile locale s-au organizat excepțional, mă refer la toate structurile din subordinea prefecturi, autoritățile locale, administrațiile locale de la nivel comunal, județean, orășenești, toate au făcut front comun” , a declarat Horia Teodorescu.

”Vreau să menționez că Tulcea a fost vizitată de multe organisme internaționale și calificativul pe care l-am obținut a fost unul de excepție. Ma refer la calificativul privind preluarea refugiaților, modul în care ne-am comportat față de copii, față de mame, vârstnici și față de toți care au trecut frontiera pe la Isaccea”,  a mai declarat președintele CJ Tulcea.

Mesaj de la un refugiat ucrainean

Președintele Consiliului Județean Tulcea a reamintit de asemenea aportul societății civile din Tulcea în ajutorarea refugiaților, ”cetățenii dând dovadă de empatie și solidaritate față de refugiații ucraineni”, organizându-se în grupuri de acțiuni de voluntariat și sprijin.

Întrebat despre numărul de refugiați care au rămas in Tulcea, Horia Teodorescu a răspuns:

”Sunt destul de mulți. Erau la un moment dat dat 600 de persoane refugiate care se găseau pe teritoriul județului Tulcea. Chiar acum două ore am intrat într-o discuție cu un ucrainean și l-am întrebat despre ceea ce intenționează sa facă, dacă va pleca din România sau va decide să rămână aici pentru o perioadă mai lungă, și mi-a răspuns: 'da, mi-aș dori să mă întorc mâine acasă. Vreau să rămân aici în Tulcea pentru că nu am crezut niciodată că peste brațul Chilia există atâta liniște și atâta căldură și respect', și se referea la modul în care noi i-am primit pe toți ucrainenii”, a mai adăugat președintele CJ Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel