Referendum pentru familie. "Preşedintele invocă un motiv inexistent"
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Coaliţia pentru Familie organizează la Palatul Parlamentului o conferinţă cu numele: "Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale".

Coaliţia pentru Familie organizează în data de 3 mai, 2018, între orele 10:00 și 14:00, în Sala "Avram Iancu" din Palatul Parlamentului Conferința internațională "Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale".

După succesul conferinței din primăvara lui 2017, și mai multe organizații internaționale și-au arătat interesul astfel încât, evenimentul din acest an este co-organizat de ADF International, La Manif Pour Tous, U Ime Obitelji (In the Name of the Family) și European Dignity Watch, pe lângă Comitetul Național de Coordonare a Inițiativei Cetățenești și Platforma ÎMPREUNĂ.

[citeste si]

 "Președintele se declară împotriva referendumului invocând un motiv inexistent: discriminarea"

"Conferința vine într-un moment de răscruce al demersului cetățenesc — intrat deja în al treilea an. Contextul actual în plan european este unul vizibil nefavorabil vocilor conservatoare iar în plan național, în pofida sprijinului asumat și declarat al unor membri și șefi de partide politice, lucrurile stagnează în continuare din varii motive și justificări, iar președintele țării și al tuturor românilor se declară împotriva referendumului, demersului și a celor 3 milioane de semnatari, invocând un motiv inexistent: discriminarea", se arată într-un comunicat al Coaliţiei pentru Familie.

Lucrările conferinței vor fi axate pe perspectiva internațională asupra Referendumului din România, pe înțelegerea cât mai aprofundată a implicațiilor pe care legalizările uniunilor persoanelor de același sex, precum și a parteneriatelor civile le exercită asupra societăților din Europa, precum și pe modelul de mobilizare a societății civile în vederea organizării Referendumului, bazat pe experiența țărilor care au trecut deja printr-un astfel de proces.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel