Referendum Catalonia. Maria Coman, jurnalist Antena 3, detalii inedite: Îmi salvase numărul...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Jurnalista Maria Coman, care a relatat pentru Antena 3 evenimentele de la referendumul din Catalonia, a povestit o serie de aspecte inedite. 

Jurnalista spune că a fost întâmpinată cu foarte mare căldură de catalanii simpli de pe stradă, care le-au dat o mână de ajutor importantă în realizarea materialelor și obținerea informațiilor din regiune. 

Iată ce spune Maria Coman:

"Ieri, la vot, Cosmin Herea se urcase pe un tomberon, ca sa prinda o imagine mai buna. 3 minute mai tarziu a venit un domn cu o scara, l a rugat sa o foloseasca pe aceea, pentru ca e periculos altfel. A stat si a tinut scara pana a terminat de filmat. Alt spaniol ne a trimis tot timpul filmulete pe whatsapp si mi a raspuns la toate intrebarile mele gen “dar unde e cea mai apropiata sectie de votare de locul x” ( imi salvase numarul cu “periodista”). Trepiedul si restul echipamentelor le am lasat intr o patiserie, ca sa nu le caram dupa noi. Vanzatoarea ne a spus doar sa avem grija ca ea la 2 inchide
Intre timp, in alte locuri ale Cataluniei, politia batea 761 de oameni. Sigur, referendumul in sine nu are de ce sa fie valid si nu trebuie incurajat separatismul, pentru ca abia asa ar fi un inceput de sfarsit. Dar s a dovedit din nou ca dialogul si toleranta sunt singurele cai firesti. Nu violenta. Nu poti sa spargi usile sectiilor de votare si sa pleci cu voturile. Nu poti sa bati batrani. Nu poti sa bati oameni in carucior. Asta nu e Europa," a scris jurnalista pe contul său de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel