Reduceri de iarnă în magazine, de până la 80%. Președintele InfoCons, atenționare pentru români
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Reduceri de iarnă în magazine, de până la 80%. Președintele InfoCons, atenționare pentru români / Foto: Pixabay
Reduceri de iarnă în magazine, de până la 80%. Președintele InfoCons, atenționare pentru români / Foto: Pixabay
Au început reduceride de iarnă în magazine.

A început perioada reducerilor de iarnă, care pot ajunge în unele cazuri până la 80%. Acestea sunt valabile și luna viitoare, iar românii au luat cu asalt magazinele online, dar și pe cele fizice. Vânzările au crescut, se laudă comercianții. Totuși, inspectorii pentru Protecția Consumatorilor le recomandă clienților să fie atenți la calitatea produselor înainte să le cumpere, transmite Pro TV.

Românii ar trebui să fie atenți și la faptul dacă reducerile afișate sunt reale. Potrivit legii, un produs poate fi considerat redus dacă prețul lui este cel mai mic din ultimele 30 de zile. Din păcate însă, cumpărătorii nu analiza istoricul prețului unui anumit articol înainte să îl cumpere, ci doar inspectorii pot verifica acest aspect.  Așa că cel mai bine ar fi dacă ați urmări produsele dorite din timp, cu câteva luni înainte, astfel încât în aceste perioade de reduceri să vă puteți da seama dacă prețul a fost micșorat cu adevărat.

În cât timp pot fi returnate produsele. Diferența dintre magazinele online și cele fizice

Nu ar trebui să uităm nici de faptul că există o diferență majoră între magazinele online și cele fizice. dacă atunci când comandăm ceva de pe un site, putem returna produsul în 14 zile fără a invoca vreun motiv, în cazul magazinelor fizice nu putem face retur pentru că ne este prea mare o haină, spre exemplu, ci doar dacă am depistat un defect din fabrică. În celelalte cazuri, comerciantul poate refuza să ne returneze banii.

”Dacă luăm un produs online, în momentul în care vrem să îl returnăm nu trebuie să ne întrebe nimeni nici de ce, nici cum. Poate nu ne mai place culoare, nu ne-a venit, neimportant ce, putem să îl returnăm în 14 zile și ei sunt obligați să ne returneze banii în maxim 15 zile. Dacă îl cumpărăm din magazin, nu avem acest tip de drept, doar dacă produsul are un defect de fabricație, abia atunci trebuie să ne recuperăm banii.”, a declarat Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

În cele mai multe magazine din țară reducerile continuă până la sfârșitul lunii februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel