Reducerea posturilor la Camera Deputaților: Câte funcții vor fi desființate

Președintele Camerei Deputaților, Ciprian-Constantin Șerban, a anunțat marți că, în urma unei analize a organigramei acestei instituții, au fost identificate 240 de posturi ce urmează a fi desființate.
Citește și: Nouă hartă interactivă a riscului seismic în România: Zonele vulnerabile sunt acum vizibile
Propunerea privind noua organigramă va fi supusă aprobării Biroului permanent și, ulterior, plenului Camerei Deputaților.
"În urma deciziei de redimensionare a aparatului bugetar, asumată de coaliția PSD-PNL-UDMR-Minorități naționale, conducerea Camerei Deputaților, împreună cu aparatul de specialitate, a demarat o analiză a organigramei instituției. În urma acestui proces, au fost identificate 240 de posturi ce urmează a fi desființate", a declarat Ciprian Șerban.
Potrivit președintelui Camerei Deputaților, reducerile de personal vizează mai multe departamente din cadrul instituției, după cum urmează:
- Departamentul legislativ și Secretariatul tehnic (Cancelaria președintelui, cabinete membri ai Biroului permanent, cabinete președinți de comisii, aparat de lucru comisii): 71 de posturi;
- Cabinetul secretarului general și cabinetele secretarilor generali adjuncți: 17 posturi;
- Direcția de comunicare, Direcția pentru promovarea activității parlamentare, Direcția informatică: 15 posturi;
- Departamentul economic și cel de resurse umane: 14 posturi;
- Direcția de control și Serviciul audit: 8 posturi;
- Direcția studii parlamentare și Direcția externe și protocol: 13 posturi;
- Departamentul transporturi și administrativ, Centrul de dezvoltare tehnologică: 45 de posturi;
- Direcția de afaceri interne, Direcția tehnic operativă și Direcția achiziții publice: 19 posturi;
- Centrul internațional de conferințe: 37 de posturi.
Propunerea pentru noua organigramă va fi prezentată miercuri, 29 ianuarie, în ședința Biroului permanent, iar ulterior va fi supusă aprobării plenului Camerei Deputaților.
"Întregul demers va respecta legislația în vigoare privind dialogul social. Au avut loc discuții cu reprezentanții sindicatelor și a fost reiterat faptul că vor fi respectate prevederile legale în materie de concedieri colective", a precizat Ciprian Șerban.
Președintele Camerei Deputaților a subliniat că restructurarea aparatului administrativ va genera economii importante.
"Cele 35 de milioane de lei economisite anual din anvelopa salarială vor fi însoțite de economii generate de eficientizarea cheltuielilor de regie ale instituției", a adăugat Ciprian Șerban.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News