Redeschiderea restaurantelor cu toți angajații vaccinați. Patron: O prostie fără margini! Dacă nu vor să se vaccineze, ce să fac? Să îi bat, să-i omor? E dreptul lor!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Cătălin Mahu, patron de restaurant, a reacționat față de ultimele declarații ale premierului Florin Cîțu care a afirmat că restaurantele s-ar putea redeschide, indiferent de rata de incidență, atâta vreme cât toți angajații vor fi vaccinați.

"Cred că putem să discutăm după 1 iunie de unele măsuri de relaxare. Masca - nu cred că este momentul, în spaţiul public. Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinaţi, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidenţă dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat. Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare - putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%", a spus Cîţu la TVR 1.

"Mi se pare o prostie fără margini"

"Văd prost această idee pentru că premierul Cîțu a spus "toţi angajaţii". Dacă doi angajaţi ai unui restaurant nu vor să se vaccineze, eu ce trebuie să fac? Să îi bat? Să-i oblig? Să-i omor? Să îi dau afară? E dreptul lor să nu vrea să se vaccineze. Mai mult decât atât, dacă se se pot deschide restaurantele doar dacă sunt toţi oamenii vaccinaţi, clienţii care intră în restaurant şi care la rândul lor pot să transmită boala trebuie să fie vaccinaţi?

Eu cred că, dacă un angajat nu vrea să se vaccineze, trebuie să îi respect acest drept. Nu pot să îl dau afară, nu pot să îl oblig şi asta nu înseamnă că, la rândul meu, nu am voie să deschid restaurantul. Mi se pare o prostie fără margini. Eu am o altă propunere. Cel mai bun lucru care ar putea să crească şi nivelul de vaccinare şi încrederea populaţiei ar fi ca toată clasa politica - începând de la Parlament, până la administraţia de stat, primării, prefecturi, ministere- să se vaccineze. Asta înseamnă aproximativ un milion de oameni.

Noi avem, acum, o problemă de încredere. Oamenii ăia care nu vor să se vaccineze vor căpăta încredere văzând că cei care îi conduc s-au vaccinat. Eu cred că acest lucru ar putea face mai mult bine decât această teroare. Ne-au închis fără niciun motiv. Îl rog pe premierul Cîțu să ne dea nouă, celor din industria restaurantelor, acele studii, de oriunde din lume, care să arate că restaurantele sunt motorul principal de transmitere a bolii. Le caut de un an de zile şi nu le găsesc", a spus Cătălin Mahu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel