România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 06 aug, 08:55
Redeschidere restaurante și cinematografe. Rafila: Trebuie foarte multă precauție
FOTO AGERPRES
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, a explicat în ce condiții s-ar putea relaxa mai mult măsurile în contextul pandemiei de coronavirus. 

Alexandru Rafila susține că România ar putea iniția un proiect pilot prin care în zonele unde se înregistrează foarte puține cazuri la suta de mii de locuitori să se poată relaxa măsurile, inclusiv să se redeschidă restaurantele și cinematografele. Măsurile se ridică în cazul unor creșteri ridicate a numărului de infectări. 

”Trebuie foarte multă precauție atunci când se ia o decizie și cred că contextul epidemiologic local sau regional este cel care ar trebui să ofere argumente pentru o anumită decizie sau o altă decizie de limitare acolo unde există un număr mare de infectare”, a declarat Alexandru Rafila în direct la România TV. 

Întrebat despre creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19, Alexandru Rafila a declarat: 

”Avem o situație foarte serioasă a infecției cu noul coronavirus în România. Avem un trend crescător la nivel național, care durează de circa două luni. Există în mod evident a numărului de cazuri în secțiile de ATI și a numărului de decese, din păcate, este o realitate și lucrul ăsta nu poate fi adus sub control decât progresiv. Nu se poate decât dacă fiecare dintre noi suntem parte la acest efort de control al transmiterii bolii”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro