Data actualizării:
Data publicării:

Rectificarea bugetară 2023. Tănase Stamule (PNL) anunță o frână de două luni. ”Transmitem un mesaj că suntem serioși”/ VIDEO

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Liberalul Tănase Stamule explică în ce va consta rectificarea bugetară. 

”Eu, când am venit aici (n.r. la DCNews), în primăvară, să spun că va fi o criză bugetară, nu credea multă lume că o să ajungem în situația aceasta. Rectificarea se face ca să poți elibera diverse resurse dintr-o parte în alta. Fiind tot bugetul gândit greșit, nu ai ce să eliberezi, pentru că toată lumea e pe minus. Ținându-i în formula inițială de buget, le limitezi cheltuielile.

Astăzi suntem în situația în care, cu orice preț, trebuie să ne încadrăm în 5,5% (deficit convenit cu Bruxelles-ul n.r.).

În zona de investiții probabil că se va trage o frână și se vor muta banii la cheltuieli de funcționare, casele de asigurări de sănătate, spitalele, etc., mai ales pe investițiile din bugetul național.

Vorbim doar de două luni și nu se vor opri tot ce înseamnă fonduri europene, deci toate autostrăzile pornite, miile de șantiere nu se opresc. Este nevoie ca să tragem o frână ca să transmitem un mesaj că suntem serioși” afirmă liberalul Tănase Stamule, decan al Facultății de Administrare a Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), în cadrul emisiunii DCNews. 

Youtube video image

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,55% din PIB după primele nouă luni ale anului în curs, la 56,46 miliarde de lei, faţă de un deficit de 41,7 miliarde lei, respectiv 2,96% din PIB aferent primelor nouă luni din 2022. Vezi mai mult pe DCBusiness

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel