România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 20 oct, 17:46
RECORD de noi cazuri COVID în Rusia. Vaccinarea în masă a populației va începe curând
Rusia a înregistrat un nou record de infectări cu Sars-Cov-2. Vaccinarea populației cu Sputnik-V ar putea începe mai devreme decât era prevăzut.

Rusia a înregistrat un nou record de îmbolnăviri cu COVID-19. Potrivit autorităților, 16.319  de persoane au fost confirmate cu Sars-Cov-2 în ultimele 24 de ore, iar 269 de oameni au murit, transmite Interfax. În Moscova numărul cazurilor depistate a fost de 4.999. 

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în Federația Rusă a început în septembrie. În cursul lunii creșterea zilnică a crescut de la 5 la 10 mii până la începutul lunii octombrie, iar în două săptămâni a crescut la 15 mii de cazuri, pe 19 octombrie, apropiindu-se de 16 mii. De la începutul pandemiei în Rusia au fost înregistrate 1.431.635 de cazuri COVID și 24.635 de decese.


Când va începe vaccinarea în masă

 

Vaccinarea anti-COVID în masă a populației va începe la sfârșitul lunii noiembrie, a declarat Vasilii Ignatiev, CEO al R-Pharm.

"Discuțiile, întâlnirile și lucrările se desfășoară literalmente în fiecare zi (...) Acum, 5 locații de producție sunt implicate în extinderea producției vaccinului Sputnik-V, conform estimării generale, un număr semnificativ, iar vaccinările pe scară largă pot începe de la sfârșitul lunii noiembrie și în decembrie", a spus Ignatiev .

Primul vaccin rusesc, numit „Sputnik V”,  se află acum  într-o etapă de cercetare post-înregistrare la Moscova, la care participă 40 de mii de persoane. În paralel, el este utilizat pentru vaccinarea grupurilor de risc.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro