RECORD de noi cazuri COVID în Germania. Angela Merkel, intervine: Rămâneți acasă. Renunțați la orice călătorie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Angela Merkel
Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel le cere conaționalilor săi să stea în casă pentru a evita propagarea COVID-19. 

Cancelarul german Angela Merkel a adresat sâmbătă un apel conaţionalilor săi cerându-le să rămână în case și să reducă la maximum relaţionarea socială, transmite Agerpres, citând AFP. Mesajul cancelarului vine în contextul în care Germania se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri COVID.

"Renunţaţi la orice călătorie care nu este într-adevăr necesară, la orice celebrare care nu este cu adevărat necesară. Căutaţi să rămâneţi acasă, la reşedinţa voastră, în măsura posibilului", a declarat cancelarul în podcastul săptămânal publicat sâmbătă.

Record de noi infectări



"Cum va fi la iarnă, cum va fi Crăciunul nostru, se va decide în zilele şi săptămânile următoare. Cu toţii vom decide asta prin acţiunile noastre.Trebuie să facem acum totul pentru a ne asigura că virusul nu se răspândeşte necontrolat. În prezent, fiecare zi contează", a afirmat Angela Merkel.

Germania se află într-o "fază foarte gravă" a pandemiei, a declarat Merkel. "Numărul de noi infecţii creşte vertiginos de la o zi la alta", a spus ea, adăugând că pandemia se propagă din nou rapid, mai repede decât la începutul ei, în urmă cu mai bine de jumătate de an.

Germania a înregistrat 7.830 de cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, un record pentru această ţară după declanşarea pandemiei de COVID-19, potrivit datelor oficiale publicate sâmbătă. Pentru a combate revenirea epidemiei, Angela Merkel, de formaţie de om de ştiinţă, a amintit importanţa respectării distanţării şi aerisirii frecvente a spaţiilor închise.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel