Reconstrucție Notre Dame, DISENSIUNI: Ar trebui să TACĂ!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Catedrala Notre Dame în flăcări
Catedrala Notre Dame în flăcări
Generalul armatei,  Jean-Louis Georgelin, care supraveghează reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris a declarat că arhitectul șef al clădirii, Philippe Villeneuve,  ar trebui să își „închidă gura”, potrivit BBC.

Generalul Jean-Louis Georgelin și arhitectul Philippe Villeneuve nu sunt de acord cu privire la noua înfățișare a catedralei, care ar trebui să fie modernă, în opinia generalului, și nu medievală, precum își dorește arhitectul Villeneuve. Catedrala Notre Dame a luat foc în aprilie, pierzându-și spira, acoperișul și numeroase artefacte. Președintele francez, Emmanuel Macron, a stabilit un termen de cinci ani pentru finalizarea imensului proiect de restaurare. Acesta împreună cu generalul Georgelin cred că ar trebui să fie reconstruită într-un stil „contemporan”.

Unii experți avertizează că această țintă de 5 ani poate fi prea ambițioasă. Anterior, arhitectul Philippe Villeneuve a spus că singurul mod în care poate fi îndeplinit acest termen este dacă spira este o replică a celei care a ars. Noi disensiuni au apărut și miercuri cu privire la designul spirei, la o ședință a Comitetului pentru afaceri culturale ale Adunării Naționale a Franței. „În ceea ce privește arhitectul șef, am explicat deja că ar trebui să închidă gura”, a răpit generalul Georgelin, a informat agenția de știri AFP.

Ulterior, el a precizat că toți cei implicați ar trebui să „înainteze în înțelepciune, astfel încât să putem face cea mai bună alegere pentru Notre Dame, pentru Paris, pentru lume”. El a adăugat că o decizie finală asupra turnului va fi soluționată în 2021. În aceeași zi, postul de televiziune France 3 a difuzat imagini din interiorul Notre Dame arătând acoperișul ars, precum și resturile care au căzut pe podeaua catedralei. Luna trecută, arhitectul Philippe Villeneuve a declarat pentru radiodifuzorul RTL: „O restabilesc în mod identic ... sau o vor face altcineva într-un stil contemporan.” În 24 de ore de la incendiul din 15 aprilie, sute de milioane de euro au fost adunate pentru a ajuta la finanțarea reconstrucției catedralei.

Vezi și Catedrala Notre Dame INCENDIU. Dan Ciachir: Semn divin, dar și avertisment pentru francezi - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel