Recomandări cărți de citit pentru copii în vacanța de vară (P)
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Vacanța de vară este unul dintre cele mai așteptate momente din an pentru copii. Timpul liber de care se pot bucura de dimineața și până seara poate fi împărțit în mai multe activitati: joacă, întâlniri cu prietenii, distracție și chiar studiu. 

Cărțile sunt și ele pe lista de vacanță, indiferent de vârstă. Fie că sunt recomandări de la cadrele didactice pentru lunga perioadă de odihnă pentru școlari, fie că sunt achiziționate de părinți pentru a-i împrieteni pe micuți cu lectura, cărțile, dacă sunt alese cu grijă pot deveni cei mai buni prieteni ai celor mici, îndulcindu-le copilăria.

De pe site-ul anticariatului online PrintreCărti, se pot comanda urmatoarele carti pentru copii, celebre in România și în lume:

Pinocchio, de Carlo Collodi

În ceea ce privește literatura universală, una dintre cele mai dorite cărți pentru copiii din clase I-IV, care se regăsește și în programa de clasa a II-a, este Pinocchio de Carlo Collodi. Cartea poate fi găsită în multe ediții chiar și la un anticariat online,  în acest fel bugetul alocat cărților putând fi economisit. Pinocchio a fost alături de generații întregi, încă din secolul al XIX-lea, năstrușnica păpușă din lemn fiind unul dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii.

Doctorul Aumădoare, de KorneiCiukovski

Această carte este o adevărată lecție despre prietenie, devotament și dragoste pentru animale. Este recomandată pentru copiii de toate vârstele și prezintă povestea unui doctor special, care este un prieten de nădejde pentru toate animalele care nu se simt bine. Pentru prietenia, compasiunea și înțelegerea de care dă dovadă, fără a accepta ceva în schimb, doctorul este răsplătit cum se cuvine.

Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov

Habarnam este un prichindel care trăiește în Orașul Florilor. Numele lui spune totul despre el: nu știe nimic și degeaba încearcă să devină muzicant, pictor, poet sau șofer de curse, urmând exemplul celorlalți prichindei, pentru că nimic nu pare să i se potrivească. Totul se schimbă însă după ce pleacă într-o expediție interesantă, la capătul căreia va deveni o altă persoană.

Domnul Fox, vulpoi fantastic, de Roald Dahl

Aventurile vulpoiului Fox care iese în fiecare noapte din vizuină  și fură de-ale gurii de la trei fermieri sunt perfecte pentru o vacanță palpitantă. Copiii vor descoperi ce plan pun la cale păgubiții Boggis, Bunce și Bean pentru a-l prinde pe hoț, dar și cât de fantastic este vulpoiul și câte este dispus să facă pentru a-și proteja familia.

În casa bunicilor, de Ionel Teodoreanu

Vacanța de vară este un prilej excelent pentru copii să se apropie de universul uitat al satului românesc. Pentru mulți dintre ei, această experiență va fi una de neuitat, ajutându-i să se familiarizeze cu obiceiurile celor mici din alte timpuri. Această carte, catalogată drept un volum de poeme în proză, este inspirată din propria copilărie a autorului, ceea ce o face cu atât mai interesantă și mai vie.

Cireșarii, de Constantin Chiriță

Cele cinci volume din seria Cireșarii sunt unele dintre cele mai cunoscute și iubite lecturi pentru copii din România. Recomandate pentru elevii mai mari, începând cu clasa a V-a, acestea înfățișează aventurile unui grup de șapte tineri, alcătuit din Victor, Ionel, Dan, Maria, Ursu, Tic și Lucia, alături de câinele Țombi.

Pe site-ul anticariatului Printrecarti.ro se regasesc mii de volume speciale, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cartilele vor face cu siguranță cititorilor vara mai colorată și mai palpitantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel