Reclamele video, noua ”plagă” a Facebook
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
facebook
facebook

Facebook Inc. intenţionează să introducă spoturi publicitare asemănătoare celor difuzate la televizor, schimbare ce ar urma să sporească veniturile reţelei de socializare cu circa 2,5 milioane de dolari pe zi, informează Mediafax.

Autor: Cristina Andrei

Bloomberg.com informează că site-ul de socializare încearcă să spargă monopolul deţinut de reţelele de televiziune în ceea ce priveşte câştigurile provenite din reclame.

Începând cu acest an, cei peste un milliard de utilizatori Facebook ar putea să vizioneze clipuri publicitare cu o durată de aproximativ 15 secunde, fapt care ar creşte considerabil profitul reţelei, dat fiind numărul mare de accesări, inclusiv în prime-time (între orele 20:00 şi 23:00). În acelaşi timp, statisticile arată că, în ultimul trimestru, 61% dintre membrii Facebook au accesări zilnice, numărul lor fiind în creştere: "În fiecare seară, între 88 şi 100 de milioane de persoane utilizează Facebook în timpul orelor de prime-time, numai în SUA", a declarat Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer la Facebook.

Sursele citate au adăugat că reţeaua de socializare le permite deja advertiserilor să încarce spoturi video pe conturile lor, însă noul serviciu le va permite acestora să posteze clipurile publicitare direct pe paginile personale ale utilizatorilor.

Instagram, aceeași strategie

Instagram, un serviciu al Facebook ce facilitează distribuirea de fotografii, a adoptat deja începând cu luna trecută aceeaşi strategie, 15 secunde fiind, şi în acest caz, durata admisă pentru o reclamă. Astfel, spoturile publicitare vor fi familiare utilizatorilor serviciilor furnizate în prezent de Facebook.

Strategia Facebook prevede că, iniţial, secundele de  publicitate vor putea fi difuzate pe perioada unei zile şi vor putea fi selectate în funcţie de vârsta şi genul utilizatorilor cărora le sunt adresate. Totuşi, membrii activi nu vor vedea un astfel de spot publicitar de mai mult de trei ori într-o zi. În funcţie de audienţa la care un advertiser plănuieşte să ajungă, preţurile acestor reclame se vor situa în intervalul 1 – 2,5 milioane de dolari pe zi.

Mark Zuckerberg, Chief Executive Officer al Facebook, a amânat de două ori data punerii în aplicare a acestei strategii. Săptămâna trecută, Zuckerberg a declarat că este “sensibil” la felul în care utilizatorii întâmpină publicitatea de pe acest site. Acesta vrea să fie sigur că oamenii care accesează frecvent Facebook nu vor fi deranjaţi de apariţia reclamelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel