Reckitt Benckiser cumpără Mead Johnson. Tranzacție URIAȘĂ
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Reckitt Benckiser a achiziționat producătorul american de alimente pentru copii Mead Johnson pentru 16,6 miliarde de dolari (13 miliarde de lire sterline), într-o tranzacție care ar duce grupul britanic într-o nouă direcție și i-ar crește afacerile pe piețele în curs de dezvoltare, transmite Reuters.

Reckitt Benckiser, care produce printre altele prezervativele Durex, tabletele Nurofen și deodorantele Air Wick, a anunțat vineri că va plăti 90 dolari în numerar pentru fiecare acțiune Mead Johnson, o primă de 30% față de prețul înregistrat de acțiunile Mead Johnson la închiderea ședinței de miercurea trecută, cu o zi înainte ca Reckitt să informeze că este în negocieri avansate cu Mead Johnson.

Producătorul britanic de bunuri de larg consum a mai spus că se așteaptă să finanțeze această tranzacție din fondurile proprii și datorii. Incluzând datoria Mead Johnson, valoarea totală a tranzacției se ridică la 17,9 miliarde de dolari.

Mead Johnson, care produce o gamă largă de lapte praf comercializată sub marca Enfamil și suplimente nutriționale pentru copii, vândute sub numele Sustagen, era considerată de multă vreme o țintă de preluare pentru giganții din domeniul alimentelor Danone sau Nestle, în timp ce Reckitt Benckiser nu era considerat un cumpărător evident, având în vedere că nu este prezent pe piața alimentelor pentru copii, iar operațiunile sale din domeniul alimentelor sunt foarte mici, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel