Rebelii libieni sunt aproape siguri că Gaddafi se află încă Libia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gaddafi
gaddafi

Muammar Gaddafi este aproape sigur în Libia, au afirmat miercuri înalţi responsabili ai Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT, organismul politic al rebelilor) şi „dacă el nu se predă, este dreptul nostru de a-l ucide“, a adăugat unul dintre aceştia, relatează AFP.

„Informaţia pe care o am spune că este aproape sigur, în proporţie de 80%, că Gaddafi se află încă Libia“, a declarat Omar Hariri, responsabil cu afaceri militare la Tripoli, citat de Agerpres.

„Noi credem că el se află în Libia (...) Este dreptul nostru de a-l ucide“, a precizat în acelaşi context Ahmad Darrad, însărcinat cu afaceri interne în cadrul noii puteri de la Tripoli.

„El ne ucide, este un criminal în afara legii. Peste tot în lume dacă un criminal nu se predă, este dreptul celor care aplică legea să-l omoare“, a argumentat în continuare Darrad, care trebuie să supravegheze crearea Ministerului de Interne în procesul formării noului guvern.

Potrivit rebelilor, Muammar Gaddafi se ascunde la Bani Walid, la sud-est de Tripoli, sau într-o suburbie a capitalei libiene. Unele zvonuri spun că acesta s-ar afla afla în oraşul Syrte, din regiunea sa natală.

Anterior, Ali Tarhini, unul din cei mai înalţi responsabili ai CNT, a sugerat presei că rebelii ar şti unde se află fostul lider, dar a refuzat să ofere detalii, limitându-se să spună doar că Gaddafi este pe cale să alerge dintr-o reţea de canalizare în alta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel