Real Madrid şi FC Barcelona boicotează Adunarea generală a Ligii spaniole prevăzută la Dubai
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Real Madrid şi FC Barcelona boicotează Adunarea generală a Ligii spaniole prevăzută la Dubai/ Sursa: Pexels
Real Madrid şi FC Barcelona boicotează Adunarea generală a Ligii spaniole prevăzută la Dubai/ Sursa: Pexels
FC Barcelona şi Real Madrid şi-au exprimat refuzul de a lua parte la Adunarea generală a Ligii spaniole fotbal, prevăzută pe 7 decembrie la Dubai, informează AFP.  

Real 'nu va trimite niciun reprezentat la Dubai', iar clubul catalan 'nu va participa' la această Adunare generală extraordinară, convocată de urgenţă de La Liga, au informat cele două cluburi emblematice ale campionatului Spaniei.

Planificată în Emiratele Arabe Unite, aceasta adunare urmează să discute modificările aduse regulilor şi statutelor campionatului spaniol. Clubul madrilen consideră că este 'ilegal' să chemi cluburile 'la peste 5.000 de km de sediul La Liga' şi 'complet nepotrivit şi profund inconsecvent ca La Liga să efectueze astfel de cheltuieli financiare'.

Barca, care mai crede că acest eveniment 'ar putea avea loc la sediul La Liga', a apreciat la fel ca şi rivala sa madrilenă că această convocare, trimisă pe 25 noiembrie, a fost precipitată.

Modificările regulamentare care vor fi discutate acolo 'necesită o dezbatere prealabilă mai mare şi o analiză mai aprofundată şi mai participativă', a criticat gruparea 'blaugrana'.

Cele mai de succes şi mai bogate cluburi din liga spaniolă şi-au unit forţele recent pe mai multe probleme tensionate şi dezacorduri cu La Liga.

Real şi Barca apără în continuare, alături de clubul italian Juventus Torino, proiectul Superligii, al cărei scop este să facă concurenţă Ligii Campionilor, dar care a fost respins anul trecut, în special de La Liga.

La sfârşitul lunii octombrie, aproape toate echipele spaniole din prima şi a doua divizie au ameninţat că vor face grevă împotriva unui proiect de lege de care, dacă va fi adoptat, va aduce beneficii doar marilor cluburi precum Barca şi Real. 

Campionatul Mondial din 2022. Xavi spune că există prejudecăți și critici injuste la adresa Qatarului

Xavi și-a exprimat părerea cu privire la criticile aduse Qatarului.

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a opinat că există prejudecăţi şi critici injuste la adresa Cupei Mondiale de fotbal din Qatar şi consideră că acest eveniment reprezintă o oportunitate foarte bună pentru cunoaşterea culturii arabe, transmite EFE.

Va lăsa o moştenire foarte puternică pentru ţară şi pentru regiune. Cred că există o prejudecată foarte mare, au fost multe critici la adresa culturii arabe. Oamenii văd cum este Qatarul, care nu este precum criticile nedrepte pe care le primeşte şi cred că oamenii vor avea amintiri foarte bune despre ţară, a spus Xavi, fost jucător şi antrenor la clubul Al-Sadd din Qatar.

Xavi, care se află în Qatar, a adăugat după un meci de fotbal cu rezidenţii spanioli din acest emirat: Vom vedea un Mondial foarte interesant, în care Spania arată foarte bine şi Franţa foarte puternică. El consideră, totuşi, că Brazilia şi Argentina sunt mari favorite, dacă ultima va reuşi să întoarcă situaţia.

Cred că Spania - Germania (1-1) a fost unul dintre cele mai bune meciuri, dacă nu cel mai bun de până acum. Toţi jucătorii au fost la un nivel extraordinar, în apărare, în atac, în eficacitate. Au făcut o treabă spectaculoasă. Luis Enrique este un antrenor foarte bun, lucrează foarte bine, transmite foarte mult jucătorilor săi. Cred că vor ajunge departe, a opinat Xavi, campion mondial cu selecţionata iberică în Africa de Sud 2010.

Japonia şi Arabia Saudită, cu victorii la Germania respectiv Argentina, sunt marile surprize ale Mondialului, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel