Real Madrid merge în semifinalele UCL. Carlo Ancelotti: Magia a ieşit la suprafaţă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Carlo Ancelotti
Facebook Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, a mulţumit publicului de pe Santiago Bernabeu după calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. 

”Am suferit foarte mult, cred că nu am fost foarte hotărâți să atacăm și să marcăm pentru că nu aveam nevoie. La 0-3, am reușit să ne eliberăm și magia stadionului a ieșit la suprafață, magia acestui club.

Ei au spus că echipele din Spania sunt inferioare celor din Anglia, dar iată că două cluburi spaniole au ajuns în semifinale”, a spus Carlo Ancelotti, citat de Marca.

"Cu cât sufăr mai mult, cu atât sunt mai fericit", a declarat marți Ancelotti, zâmbind, la conferința de presă.

„A fost multă suferință, totuși. Eram e cale să pierdem cu 3-0, dar cred că nu am fi meritat-o, echipa s-a descurcat bine. Nu ne-am grăbit să marcăm, pentru că nu aveam nevoie, iar eu consider, că dupăcum decurgea jocul, nu meritau să marcheze al doilea gol", a mai spus antrenorul, citat de Mediafax.

Ancelotti și-a lăudat jucătorii pentru că nu au renunțat niciodată, chiar și după ce au fost conduși cu 3-0 cu 15 minute înainte de final, înainte ca Rodrygo să aducă egalitate la 4-4 la general și să ducă meciul în prelungirile în care Karim Benzema a marcat cu capul golul decisiv.

„Am câștigat pentru că am avut energia necesară pentru a menține meciul în viață. Jucătorii au fost curajoși și au făcut față ca niște războinici", a spus el.

„Meciul a fost dificil, știam că așa va fi, dar a fost mai complicat. După al doilea gol al lor, echipa a avut o cădere psihologică, dar magia acestui stadion îi ajută foarte mult pe jucători și pe echipă să nu renunțe niciodată".

Real Madrid - Chelsea, scor final în sferturile de finală a Ligii Campionilor

Real Madrid s-a calificat cu emoţii în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a pierdut în faţa deţinătoarei trofeului, Chelsea, cu scorul de 2-3 (0-1, 1-3), după prelungiri, marţi seara, în manşa secundă a sferturilor de finală. 

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti, victorioasă la Londra cu 3-1, a revenit pe Bernabeu de la 0-3, la capătul unui meci cu suişuri şi coborâşuri. Rodrygo (80) şi Benzema (96) au înscris pentru liderul din Spania, după ce echipa pregătită de Thomas Tuchel înscrisese prin Mason Mount (15), Antonio Ruediger (51) şi Timo Werner (75).

Real Madrid va juca a 15-a sa semifinală în Champions League, contra învingătoarei dintre Atletico Madrid şi Manchester City (0-1 în tur). Chelsea este prima echipă engleză care reuşeşte să înscrie trei goluri pe Bernabeu de la Manchester United în semifinala CCE din 1968, încheiată cu 3-3.

Chelsea a fost echipa care a dat tonul la Madrid iar după un sfert de oră de joc a reuşit să deschidă scorul prin Mount (15), lansat excelent de Werner pe centru. Mount nu mai marcare în Champions League din semifinala cu Real Madrid din 2021. Real a avut o şansă bună de egalare, dar voleul lui Benzema (23) din marginea careului s-a dus peste poartă din capul lui Thiago Silva.

Londonezii au reuşit să se desprindă pe tabelă imediat după pauză, când Ruediger a înscris superb cu capul în urma unui corner (51) acordat eronat. Madrilenii, care au făcut în general un joc de conservare, au fost nevoiţi să iasă la joc, iar Edouard Mendy a respins şutul lui Kroos din lovitură liberă (56), iar Fede Valverde a tras tare, dar puţin peste transversală (62). Chelsea a înscris şi golul al treilea, prin Marcos Alonso (62), dar reuşita spaniolului a fost anulată pentru henţ. Real a trecut pe lângă gol în min. 66, când Benzema a ţintit transversala cu o lovitură de cap la centrarea lui Ferland Mendy. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel