Real Madrid, dublă victorie cu Liverpool în optimile Ligii Campionilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Real Madrid – Atletico Madrid. ”Galacticii” au reușit remontada în fața rivalilor din capitala Spaniei - Video
Real Madrid – Atletico Madrid. ”Galacticii” au reușit remontada în fața rivalilor din capitala Spaniei - Video
Real Madrid, deţinătoarea trofeului, s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0, miercuri seara, pe ''Santiago Bernabeu'', în manşa secundă a optimilor.

După o victorie formidabilă cu 5-2 pe Anfield, echipa lui Carlo Ancelotti a dominat şi jocul retur, câştigând la limită, dar meritat, prin golul lui Karim Benzema (79). Real Madrid, care a învins-o pe Liverpool şi în finala ediţiei trecute a competiţiei (1-0 pe Stade de France), este neînvinsă în ultimele opt meciuri jucate contra cormoranilor.

Liverpool a avut prima ocazie mare de gol la Madrid, prin Darwin Nunez, dar uruguayanul a fost blocat de portarul Courtois, după o eroare comisă de Rudiger (7). Madrilenii au preluat controlul jocului şi i-au dat de lucru portarului Alisson. Kroos a şutat de la 20 de metri (11), dar pe direcţia portarului brazilian, care l-a blocat providenţial pe conaţionalul său Vinicius Junior (14). Alisson a salvat un nou gol în min. 20, când a respins în bară şutul expediat de Camavinga (20) de la circa 25 de metri. Modric a avut şi el o şansă bună (22), dar mingea trimisă de croat a trecut puţin peste transversală.

Liverpool a mai avut trei oportunităţi până la pauză, dar Diogo Jota (18) a ratat şutul din zona centrală, apoi Courtois l-a stopat din nou pe Nunez (33), iar apoi s-a opus şi la şutul lui Gakpo (36). În partea secundă, oaspeţii nu au reuşit să îşi creeze nicio şansă decentă, tot campioana Spaniei fiind mai periculoasă.

Valverde a fost blocat de Alisson (53), care apoi s-a opus şi la mingea trimisă de Benzema. Mijlocaşul uruguayan a trimis peste poartă cu capul zece minute mai târziu, la centrarea lui Modric. Benzema (69) a ratat şi el din poziţie ideală, şutând peste poartă de la 14 metri, dar apoi nu a mai greşit în min. 79, reluând în plasă mingea aşezată de Vinicius Junior, după ce brazilianul luftase în careu.

Tragerea la sorţi a sferturilor şi semifinalelor va avea loc vineri, la Nyon Pe Santiago Bernabeu, în faţa a 63.127 spectatori, au evoluat echipele: Real Madrid: Courtois - Dani Carvajal (Lucas Vazquez, 86), Eder Militao, Rudiger, Nacho Fernandez - Kroos (Tchouameni, 84), Camavinga, Modric (Dani Ceballos, 82) - Fede Valverde, Benzema (căpitan; Rodrygo, 82), Vinicius Junior (Marco Asensio, 84). Antrenor: Carlo Ancelotti.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Ibrahima Konate, van Dijk, A. Robertson (Tsimikas, 90+1) - Diogo Jota (H. Elliott, 57), Fabinho, Milner (căpitan; Oxlade-Chamberlain, 73) - Salah, Darwin Nunez (Roberto Firmino, 57), Gakpo (Fabio Carvalho, 90+1). Antrenor: Jurgen Klopp. Arbitru: Felix Zwayer (Germania).

Napoli a învins-o din nou pe Eintracht (3-0) şi s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor

De asemenea, Napoli, liderul din Serie A, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Eintracht Frankfurt cu scorul de 3-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadionul Diego Maradona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel