Reacția unui urangutan când vede pentru prima dată un nou-născut VIDEO
Un urangutan a ajuns viral după ce a avut o reacţie surprinzătoare la vederea unui bebeluş.
Un urangutan pe nume Amber, de la grădina zoologică din Kentucky, a devenit celebru în mediul online după ce o mămică a filmat reacția primatei la vederea fiului ei nou-născut. Animalul este cunoscut pentru personalitatea sa "specială" dar şi pentru gesturile de afecţiune, neobişnuit de asemănătoare cu cele ale oamenilor, pe care le afişează atunci când vede tablouri, flori, artificii, desene animate la tv sau... bebeluşi.
Momentul special dintre urangutan și nou-născut a fost făcut public pe rețelele de socializare și a adunat într-un timp record milioane de vizualizări. Amber, în vârstă de 35 de ani, a fost surprins lovind peretele de sticlă care despărțea cușca sa de turiști pentru a-i atrage atenția bebelușului de numai trei luni.
„Oh, vrea să vadă copilul? Iată copilul”, se aude mama bebelușului pe fundalul videoclipului.
În momentul când femeia s-a apropiat de el cu micuțul în braţe, Amber l-a privit lung și a zâmbit precum un om.
Momentul i-a cucerit pe loc pe toţi cei prezenţi care au exclamat „Aww”.
Clipul de senzaţie, aici:
Studiu: Urangutanii sunt extrem de inteligenţi. Pot folosi singuri un ciocan ca să spargă nuci
Urangutanii pot sparge nuci cu ajutorul unui ciocan şi sunt capabili să deprindă singuri această abilitate fără să aibă nevoie de îndrumare pentru a face acest lucru, a constatat o echipă de cercetători de la Universitatea din Tuebingen. Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică American Journal of Primatology.
În cadrul experimentului, urangutanii de la Grădina Zoologică din Leipzig au primit nuci şi crengi tăiate pentru a putea fi folosite pe post de ciocan, dar şi o bucată de lemn pe post de nicovală, lucru pe care, surprinzător, primatele l-au intuit. Animalele ţinute sub observaţie au folosit aproape intuitiv ciocanele pentru a sparge nuci şi nu au copiat acest comportament din altă parte, spun cercetătorii. „Dintre maimuţele mari, urangutanii sunt cunoscuţi pentru că deţin al doilea cel mai mare repertoriu în ceea ce priveşte utilizarea instrumentelor, după cimpanzei”, au notat cei din comisia de supervizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News