Reacția Kremlinului după ce Prigojin a eliberat mai mulți pușcăriași care au luptat în Ucraina
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Reacția Kremlinului după ce Prigojin a eliberat mai mulți pușcăriași care au luptat în Ucraina / Foto: Pixabay, de Tumisu
Reacția Kremlinului după ce Prigojin a eliberat mai mulți pușcăriași care au luptat în Ucraina / Foto: Pixabay, de Tumisu
Kremlinul a reacționat după ce Evghenii Prigojin a eliberat mai mulți pușcăriași care au luptat în Ucraina.

Procedura de grațiere în Federația Rusă se desfășoară în strictă conformitate cu legea, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

La cererea jurnaliştilor, Peskov a comentat luni declaraţia omului de afaceri Evgheni Prigojin despre graţierea "unui grup de prizonieri care au participat la o operaţiune specială". Secretarul de presă a fost întrebat dacă președintele Federației Ruse a semnat documentele pentru grațierea pușcăriașilor, scrie Interfax.

"Știți că grațierea poate fi efectuată doar prin decret prezidențial", a spus Peskov.

El a amintit de existența unei proceduri de grațiere prevăzute de lege, "începe în locurile de privare de libertate, apoi continuă la nivel regional, apoi la nivel federal și se termină cu un decret prezidențial".

"Aici pot spune doar că, desigur, o grațiere poate fi implementată doar în strictă conformitate cu legea", a subliniat Peskov.

El a fost întrebat dacă poate confirma că astfel de cazuri, precum cele anunțate de Evghenii Prigojin, s-au întâmplat.

"Pot spune că grațierea este efectuată în strictă conformitate cu legea", a răspuns Peskov, evitând să ofere un răspuns clar.

Prigojin: Nu beți, nu consumați droguri, nu violați bărbați, purtați-vă bine

Reamintim că săptămâna trecută a apărut o nouă înregistrare video care îl arată pe fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin, eliberând primul lot de foști pușcăriași trimiși la luptă în Ucraina, după ce și-au încheiat cele șase luni de serviciu. Pe filmare Prigiojin este văzut adresându-se condamnaților recrutați pentru a servi în armata sa de mercenari. El emite pare să-i avertizeze, de asemenea, cu privire la viitorul lor comportament criminal.

"Nu beți, nu consumați droguri, nu violați bărbați, purtați-vă bine", le-a spus Prigojin.

Acest video a fost făcut public după ce în septembrie au apărut imagini video care păreau să-l arate pe Prigojin adresându-se personal prizonierilor și promițându-le că vor primi grațiere dacă luptă în Ucraina. Oferta sa le-a oferit condamnaților posibilitatea de a evita pedepse lungi cu închisoarea pentru infracțiuni grave în schimbul a doar șase luni de serviciu militar. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel