RCA-ul se plafonează pentru următoarele 6 luni. Care sunt tarifele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Începând de vineri, 17 noiembrie, tarifele RCA vor fi plafonate pentru următoarele șase luni, după ce în ședința de la începutul luni Guvernul a aprobat noile tarife.

Tarifele de primă maxime se stabilesc pentru clasa de Bonus Malus B 0 adică un dosar de daună ca pentru o maşină nouă. Astfel, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică de până la 1400 centimetri cubi, al cărui şofer are o vârstă cuprinsă între 31 şi 60 de ani, asigurarea nu poate depăşi 617 lei pe an, dar poate ajunge la 985 de lei pentru 12 luni dacă proprietarul are mai puţin de 25 de ani.

Totuşi, un şofer care în ultimii ani nu a provocat accidente, va beneficia de o reducere considerabilă a asigurării.

Citește și: RCA, noile tarife maximale aprobate de Guvern. Vezi cât plătești

Scăderea este semnificativă la TIR-uri şi camioane grele: de la prime care depăşeau 20 de mii de lei pe an, o firmă de transport va achita acum cel mult 7.500 de lei pe an.

Norma RCA introduce şi posibilitatea de compensare directă, ceea ce va permite păgubitului să-şi repare maşina pe propria asigurare, iar la cererea clientului dosarul de BONUS -MALUS poate fi transferat la o maşină nouă pentru continuitatea reducerii de tarif atunci când istoricul de daune nu are accidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel