Răzvan Dumitrescu scoate cifrele. Mihăilă, acuzată de dezinformare: Aș putea să spun... minciună
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Jurnalistul Răzvan Dumitrescu o contrazice pe Ioana Mihăilă, care ar induce panică privind un nou val de coronavirus. 

”Frica, mai periculoasă decât pandemia”, a fost subiectul zilei în cadrul emisiunii moderate de jurnalistul Răzvan Dumitrecu, în direct la DC News și DC News TV

Jurnalistul a contrazis-o pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, cu privire la rata de creștere a infectărilor cu coronavirus în Germania și Marea Britanie. 

”Nouă ni se dau de către doamna ministru două exemple de îngrijorare cu privire la valul patru de pandemie care o să vină. Ni se spune că au crescut infectările în Germania și că situația din Anglia e gravă. Situația infectărilor din Germania, situația cu data de ieri, arată că scad zdrobitor cazurile. Deci doamna ministru ne spune că în Germania cresc infectările, dar în Germania scad zdrobitor infectările. Iată o primă dezinformare. Deci aș putea să spun fără să am frica de a greși... minciună. În Anglia: Daily Telegraph atrăgea atenția că în Anglia au cea mai scăzută mortalitate de la începutul pandemiei și până acum, de când se măsoară mortalitatea pe Covid-19. Practic, Daily Telegraph spune că proporția persoanelor care au murit în Anglia a scăzut la un nivel record în luna mai deoarece Covid a devenit doar cea de-a 24 cauză de deces. Se mai spune că al treilea val este în scădere la ei. În acest context, eu întreb: Frica e mai periculoasă decât pandemia pentru că sunt oficiali care induc pandemia pe bază de neant și nu pe bază de date reale?”, a fost subiectul lansat de jurnalistul Răzvan Dumitrescu. 

Întrebarea i-a fost adresată senatorului László Attila, care a declarat în cadrul emisiunii: 

”Eu nu cred. În cazul nostru noi avem câteva deficiențe de raportare. În primul și în primul rând. Dacă ne uităm la statistici, ca și cauze de deces, săptămâna trecută coronavirusul este în continuare pe locul trei. În cazul țării noastre, cel puțin în ultimul an de zile, noi nu cunoșteam datele reale, dar alții, care ne monitorizează, au apreciat că noi am detectat doar 9% din cazurile cu care ne-am confruntat în mod real”, a declarat senatorul László Attila.

Anunțul de ”îngrijorare”, lansat de Ioana Mihăilă

„Ne dorim, evident, să creştem rata de imunizare şi procesul celor vaccinaţi, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite ţări tulpina Delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de mare îngrijorare la ce se întâmplă şi la cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, incidenţe care cresc pe baza infectărilor cu tulpină Delta”, a declarat sâmbătă, la Sibiu, Ioana Mihăilă.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel