Răzvan Burleanu, candidat oficial la șefia FRF. Atacuri la Popescu și Sandu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu și-a lansat, luni, candidatura oficială pentru președinția Federației Române de Fotbal. Președintele Federației de Minifotbal din România și al Federației Europene de Minifotbal și-a prezentat programul de guvernanță sportivă și a explicat de ce nu este Gică Popescu potrivit pentru a conduce fotbalul românesc. În același timp, el a lansat o somație către Mircea Sandu, actualul președinte al FRF.

În cazul în care va fi ales preşedinte al Federaţiei, Răzvan Burleanu va încerca să relanseze Cupa Balcanică, o competiţie care s-a desfăşurat ultima dată în 1994: "Recuperarea istoriei acestei competiţii, din 1961 până în 1994, trebuie reevaluată. Mai multe meciuri internaţionale ar reprezenta un plus pentru fotbalul din estul Europei". Președintele Federației Europene de Minifotbal a ținut să sublinieze că "nu se află nimeni ocult în spatele meu. În spatele meu sunt oameni ca şi mine, dezamăgiţi de ceea ce înseamnă fotbalul românesc în momentul de faţă".

Posibili contracandidați

Răzvan Burleanu crede că în cursa pentru alegerea noului președinte al FRF, în afară de Gheorghe Popescu, ar mai putea candida Vasile Avram și Adrian Porumboiu.

"Eu sunt sigur că fiecare dintre membrii afiliați ai FRF conștientizează în momentul de față că Federația se află la marginea falimentului din toate punctele de vedere - moral, financiar și din punct de vedere al performanțelor. O continuare, o încremenire în același sistem, n-ar face practic decât să avem un faliment total al fotbalului românesc", a declarat candidatul la președinția FRF, citat de Agerpres.

De Ce nu e bun Popescu

Răzvan Burleanu a afirmat că fostul internațional Gheorghe Popescu nu este potrivit din punct de vedere moral să conducă FRF: "Gheorghe Popescu este judecat de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani. Unde în lume te mai poți afișa cu un asemenea palmares penal și să-ți poți asuma conducerea unei federații, cea mai importantă din România?"

El l-a somat pe Mircea Sandu să anunțe cât mai repede dacă alegerile vor avea loc în luna ianuarie sau în luna iunie.

Vezi și: Candidat surpriză pentru alegerile FRF. Se va lupta cu Popescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel