Răzbunarea unui cioban pe angajatorul care nu l-a plătit. Lovitură și-n instanță
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Un cioban a fost condamnat după ce s-a răzbunat pe fostul său angajator, distrugându-i mașinile. 

Un bărbat din Alba s-a angajat la o stână, să aibă grijă de animale, dar n-a primit niciun ban, așa că a distrus mașinile angajatorului. Acum, instanța a decis că are de plătit 1.200 de lei, chiar dacă prejudiciul ar depăși 10.000 de lei. 

Incidentul a avut loc în 29 martie 2019, iar după doi ani a fost pronunţată o primă hotărâre în justiţie. Prejudiciul reclamat de proprietarul maşinilor a fost în cuantum total de aproximativ 10.000 lei. Autorul a recunoscut faptele.

I s-a promis salariu de 1.000 de lei, cazare și masă, dar n-a văzut niciun ban

Acesta a declarat că, la începutul lunii noiembrie 2018, a acceptat să muncească ca îngrijitor la animalele persoanei vătămate, stabilind cu acesta să primească lunar suma de 1.000 lei, cazare şi masă pentru munca prestată. Întrucât de la data începerii activităţii şi până la data comiterii faptei nu a primit nicio sumă de bani, conform înţelegerii, acesta a ales să se răzbune pe autovehiculele proprietarului animalelor, scrie ziarulunirea.ro

I-a distrus mașinile angajatorului

Printre maşinile avariate se află două autoturisme BMW şi o autoutilitară marca Mercedes. Starea de fapt a fost confirmată de procesul-verbal de cercetare la faţa locului şi planşele fotografice anexate, precum şi de declaraţiile persoanei vătămate. Starea de fapt aşa cum a fost descrisă în actul de sesizare al instanţei, precum şi probele administrate în cursul urmăririi penale, au fost însuşite întocmai de inculpat, ca urmare a cererii sale de parcurgere a procedurii simplificate de recunoaştere a învinuirii, arată instanța. 

Daunele, fără dovezi în instanță

În final, bărbatul a fost condamnat la plata sume de 1.200 de lei amendă penală, stabilită prin înmulţirea unui număr de 120 zile amendă cu suma de 10 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Judecătoria Alba Iulia a respins acţiunea civilă a proprietarului maşinilor pentru că acesta nu a prezentat niciun fel de dovezi din care să rezulte valoarea prejudiciului suferit.

Vezi și: Doi câini au păzit ore în șir trupul neînsuflețit al unui cioban din Cluj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel