Muzee gratuite de 8 martie. Doar pentru femei
Data publicării:
Autor: Andreea Marinaș
WhatsApp
Italia oferă tuturor femeilor intrare gratuită la muzee miercuri, pentru a marca Ziua Internațională a Femeii.

O inițiativă din cele mai lăudabile prin care, încă o dată, Italia și poporul italian își reafirmă considerația și dragostea purtate reprezentantelor sexului frumos: miercuri, de Ziua Internațională a Femeii, toate doamnele și domnișoarele sunt invitate să viziteze muzeele de toate tipurile, peste tot beneficiind de intrare gratuită.

„O zi de sărbătoare ce va vedea acces liber, cu o galerie de femei excepționale, a căror faimă a traversat secole datorită artei și culturii", a afirmat ministerul italian al culturii, potrivit cotidianului britanic The Independent.

Ministerul italian al Patrimoniului Cultural a anunțat joi că a vrut să „sărbătorească lumea feminină" prin punerea în evidență a operelor de artă realizate de către femei și a femeilor din colecțiile lor.

O serie de evenimente speciale, discuții și expoziții vor avea loc la siturile de patrimoniu cultural din întreaga țară pe tot parcursul zilei de 8 martie. Unele se vor concentra pe anumite perioade, autori sau regiuni, în timp ce altele sunt mai generale, fiind focusate pe reprezentarea femeilor în artă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel