Războiul din Ucraina. Bilanț sumbru pentru Rusia: Numărul militarilor ucişi a ajuns la 85.000
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Războiul din Ucraina. Bilanț sumbru pentru Rusia: Numărul militarilor ucişi a ajuns la 85.000 / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Războiul din Ucraina. Bilanț sumbru pentru Rusia: Numărul militarilor ucişi a ajuns la 85.000 / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Numărul militarilor ruşi ucişi pe frontul din Ucraina a ajuns la 85.000, potrivit ucrainenilor.

Forţele ucrainene au lichidat 400 de militari ruşi în ultimele 24 de ore, astfel că numărul invadatorilor ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 85.000 - potrivit unui raport publicat, marţi, de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

De asemenea, de la începutul invaziei ruse la scară largă, trupele ucrainene au doborât 278 de avioane şi 261 de elicoptere ruseşti, transmite Rador.

Au mai fost distruse 2.895 (+3) de tancuri ale armatei ruse, 5.827 (+5) de vehicule blindate, 1.882 (+12) de sisteme de artilerie, 209 sisteme de apărare aeriană, 395 (+2) de lansatoare multiple de rachete, 4.393 (+15) de vehicule şi cisterne transportatoare de combustibil, 16 nave, 1.537 de drone, 480 de rachete de croazieră şi tehnică specială (161 de unităţi). 

Experții AIEA au evaluat daunele produse de bombardamente la Zaporojie

O echipă de experți ai AIEA au evaluat daunele produse în urma bombardamentelor din weekend asupra centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa.

În prezent, nu există probleme imediate privind siguranța la centrala nucleară Zaporojie iar echipamentele cheie sunt intacte, în ciuda daunelor larg răspândite pe amplasament și ”în ciuda gravității bombardamentelor”, potrivit Agenzia Nova.

Acest lucru a declarat directorul AIEA, Rafael Grossi, într-un comunicat, la finalul evaluării experților AIEA după atentatele de sâmbătă seara și duminică dimineața în zona sitului.

Cei patru experți în securitate nucleară ai AIEA care se află în prezent la fața locului au fost informați de conducere și apoi au efectuat un tur amplu al celei mai mari centrale nucleare din Europa pentru a evalua direct impactul, ”unul dintre cele mai grave accidente de acest gen din ultimul timp”, explică Grossi. Vezi mai mult AICI.

Rusia lansează o anchetă pe cont propriu. Dmitri Peskov: Ucigașii prizonierilor de război ruși vor fi pedepsiți

Vinerea trecută, Ministerul rus al Apărării a declarat că armata ucraineană a ucis în mod deliberat peste 10 militari ruși capturați, împușcându-i în cap. "Desigur, Rusia îi va căuta pe cei care au comis această crimă pe cont propriu. Aceștia trebuie găsiți și pedepsiți", a declarat Peskov reporterilor, potrivit Urdu Point.

Rusia este pregătită pentru o anchetă internațională cu privire la uciderea prizonierilor ruși, dacă există speranțe în eficacitatea anchetei, în caz contrar, nu are sens, a adăugat oficialul.

Pe frontul rus, Ministerul Apărării a acuzat armata ucraineană că a executat cel puțin zece prizonieri de război. O mărturisește un videoclip filmat de militarii ucraineni, în care peste zece soldați ruși sunt văzuți întinși la pământ, cu mâinile peste cap și ciuruiți de gloanțe de armata ucraineană.

În timp ce Kievul oferă o versiune diametral opusă (ucrainenii ar fi fost atacați din spate de alți soldați ruși), purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, face apel la organizațiile internaționale, cerându-le ”să condamne și să investigheze în detaliu această crimă șocantă”. 

”Nici o atrocitate comisă de unitățile militare ucrainene nu va rămâne nepedepsită. Toți vinovații și complicii lor vor fi identificați și pedepsiți în consecință. Nimeni nu va scăpa de pedeapsă", a declarat Zakharova. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel