Războiul din Siria a ajuns la granița cu Turcia
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
Azaz_Syria_during_the_Syrian_Civil_War_Missing_front_of_House
Azaz_Syria_during_the_Syrian_Civil_War_Missing_front_of_House

Insurgenţi islamişti legaţi de Al-Qaida din rândul militanţilor opoziţiei siriene au recucerit oraşul Azaz, care până acum se afla sub controlul Armatei Libere Siriene, declanşând o adevărată campanie de răfuială împotriva activiştilor şi jurnaliştilor de opoziţie, pe care îi consideră spioni.

Bătălia pentru Azaz a început după ce un voluntar din Germania a încercat să realizeze un film într-un spital din acest oraş, transmite la rândul său BBC. În spital se aflau în acel moment mai mulţi combatanţi răniţi din rândul grupării radicale 'Statul Islamic din Irak şi Siria'. Aceştia au cerut să le fie arătat materialul filmat şi l-au acuzat pe medic de 'spionaj'.

Voluntarul german a refuzat să se conformeze, chemând în ajutor camarazi ai săi. La scurt timp, mai multe persoane cu puşti automate s-au apropiat de spital, însă nu au fost lăsaţi să intre de luptătorii din Armata Liberă Siriană, care păzeau instituţia.

A urmat o confruntare în care şi-au pierdut viaţa doi insurgenţi islamişti. După aceasta comandantul mujahedinilor (din Kuweit) a ordonat ca oraşul Azaz să fie luat cu asalt. Militanţii din Armata Liberă Siriană au luat poziţie de apărare.

Islamiștii au preluat controlul asupra orașului

După mai multe ore de lupte, islamiştii au preluat controlul oraşului şi au început să scotocească oraşul, în căutare de activişti şi jurnalişti de opoziţie, pe care îi consideră spioni ai Occidentului. Aproximativ 100 de combatanţi din Armata Liberă Siriană au fost capturaţi.

Oraşul Azaz se află la graniţa dintre Siria şi Turcia, fiind situat pe una dintre cele mai importante rute, unde rebelii sirieni primesc arme şi muniţie de la aliaţii lor occidentali, notează RT.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel